ΒΕΘ: Οι ερασιτέχνες… εφοριακοί δεν λύνουν τα προβλήματα της αγοράς

 Να μη χαθεί περισσότερος χρόνος σε συζητήσεις επί συζητήσεων και ρηξικέλευθες προτάσεις με αβέβαια αποτελέσματα, ζητά ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος αναφερόμενος στις πρόσφατες προτάσεις για καλωδιωμένους τουρίστες, φοιτητές και νοικοκυρές που θα επιδίδονται ως «Σέρλοκ Χολμς» στο κυνήγι της… απόδειξης.

 

«Την ώρα που η αγορά βρίσκεται στο έσχατο σημείο, που έχει στεγνώσει καθώς η ρευστότητα είναι ανύπαρκτη, η ρύθμιση για τις 100 δόσεις καθυστερεί, με μνημειώδη τρόπο, καθώς μετατίθεται από μέρα σε μέρα και το υπουργείο Ανάπτυξης αργοπορεί να υπογράψει τα κονδύλια για τους δικαιούχους του ΕΣΠΑ, το οικονομικό επιτελείο, αντί να δώσει λύσεις και να εστιάσει στις  χρόνιες παθογένειες, καταθέτει προτάσεις που θα μπορούσαν να αποτελούν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας με πρωταγωνιστές…. ερασιτέχνες εφοριακούς» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ. 

 

«Αναμφίβολα καταδικάζουμε τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή, ωστόσο απαιτούνται ουσιαστικές λύσεις που θα φέρουν απτά αποτελέσματα, που δεν θα προσβάλουν και δεν θα προκαλούν λοιδορία τόσο εντός, όσο και εκτός χώρας. Αυτό που έχει ανάγκη η αγορά είναι ενέργειες που θα πατάξουν παθογένειες ετών, έχει ανάγκη τη σταθερή προσήλωση στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, την  ολοκλήρωση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, μέσα από στοχευμένες προτάσεις που στόχο θα έχουν την αύξηση των εσόδων, την ενίσχυση της ρευστότητας, τη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου, την  πάταξη της γραφειοκρατίας, του παραεμπορίου, της παραοικονομίας, της πολύπλοκης διαδικασίας ένταξης ΜμΕ στα κοινοτικά προγράμματα,  και τελικά της επιστροφής στην ανάπτυξη και την κερδοφορία» επισημαίνει  ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

 

 «Πάντα μέσω των διαπραγματεύσεων μπορείς να αποκομίσεις οφέλη, αυτό άλλωστε είναι και ελπίδα όλων των Ελλήνων, ωστόσο δεν θα πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος καθώς επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην εύθραυστη ελληνική οικονομία» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr