Βγαίνει η απόφαση για τον Σάββα Ξηρό

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συνοδεία ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μεταφέρθηκε το πρωί στα δικαστήρια Πειραιά ο καταδικασθείς για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» Σάββας Ξηρός, καθώς σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου στο αίτημά του για κατ’ οίκον νοσηλεία.

 

Υπέρ του αιτήματος του Σάββα Ξηρού είχαν καταθέσει στο δικαστήριο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου και Τάσος Κουράκης.

 

Η κ. Κατριβάνου είχε δηλώσει ότι ο Σάββας Ξηρός έχει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν αυτοεξυπηρετείται, έχει 93% αναπηρία και θα πεθάνει. Μάλιστα, είχε προσθέσει: «Ως κράτος δικαίου δεν θέλουμε να εξοντώσουμε τους ανθρώπους, δεν είναι η αντίληψή μας αυτή για την τιμωρία και έχουμε όλοι υποχρέωση απέναντι σε αυτό τον άνθρωπο που είναι βαριά άρρωστος».

 

Στη διάρκεια της εξέτασης του αιτήματος του Σάββα Ξηρού για κατ’ οίκον νοσηλεία είχαν καταθέσει δύο ιατροδικαστές οι οποίοι τόνισαν ότι λόγω των πολλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο ασθενής, χρειάζεται συνδρομή από πάρα πολλές ιατρικές ειδικότητες που δεν μπορεί να του προσφέρει ένα μόνο νοσοκομείο.

 

Εξάλλου, οι συνήγοροι υπεράσπισης τόνισαν ότι λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο πελάτης τους, είναι ευάλωτος απέναντι στα πολυανθεκτικά μικρόβια που έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

 

Κατήγγειλαν επίσης, ότι προηγούμενες νοσηλείες του Σάββα Ξηρού, που αποφασίστηκαν με δικαστικές αποφάσεις, διακόπηκαν πριν ολοκληρωθούν, πιθανόν έπειτα από παρεμβάση των αστυνομικών Αρχών, όπως είπαν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ