Βίντεο από την εισβολή του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία του «Τειρεσία»

Βίντεο από την εισβολή της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» στα γραφεία του «Τειρεσία» στο Μαρούσι αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο.
Υπενθυμίζεται ότι περίπου 15 άτομα είχαν εισβάλει λίγο μετά τις 9.00 το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία του «Τειρεσία» στην οδό Αλαμάνας, σπάζοντας υπολογιστές, καρέκλες, γραφεία και διάφορα άλλα αντικείμενα, πριν τραπούν σε φυγή. Οι αρχές είχαν προχωρήσει σε επτά προσαγωγές για την υπόθεση.

Στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο του «Ρουβίκωνα» αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «με αφορμή τα λεγόμενα ‘κόκκινα δάνεια’ θεσπίζονται πλέον σε ευρεία κλίμακα οι κατασχέσεις κατοικιών». Τα μέλη της αναρχικής ομάδας υποστηρίζουν ακόμη ότι ο «Τειρεσίας είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1997 από τις τράπεζες, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος», αλλά «κύριο έργο του είναι το φακέλωμα αυτών που συναλλάσσονται με αυτό», ενώ «γίνεται μάλιστα και συλλογή προσωπικών δεδομένων εν αγνοία αυτών που φακελώνονται».

Στη συνέχεια του κειμένου αναφέρουν: «Περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας είναι καταχωρημένοι με κάθε λεπτομέρεια που ενδιαφέρει τις τράπεζες, στα αρχεία του. Μάλιστα, η διάτρητη ηθική της οικονομίας των αγορών ευθύνεται και για το γεγονός ότι το φακέλωμα τους δεν φαίνεται να εξυπηρετεί μόνο τους “εταίρους” του Τειρεσία, αλλά, παράλληλα -όπως λίγο πολύ όλοι υποψιάζονται- και πάρα πολλές επιχειρήσεις οι οποίες και επωφελούνται από τα αρχεία του. Φακελώνοντας έτσι ανθρώπους, εξάγουν πολύτιμα γι’ αυτές συμπεράσματα ως προς την καταναλωτική τους συμπεριφορά, την οικονομική τους επιφάνεια, τις συναλλακτικές τους πρακτικές, τις αγοραστικές τους συνήθειες κ.λ.π. Συνέπεια αυτών, είναι το αποτελεσματικότερο marketing και η εν γένει προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών που οι ίδιες προσφέρουν. Από την λειτουργία του, που δεν έχει άλλωστε τίποτα να ζηλέψει από τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών (ως προς τα στοιχεία που συλλέγει), πάρα πολλά άτομα από τα αδύναμα οικονομικά στρώματα κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Ακόμα και στις κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς παίζει τον ρόλο του ο ꞌꞌαμαρτωλόςꞌꞌ Τειρεσίας. Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να “επισκεφτούμε” τα κεντρικά γραφεία του Τειρεσία στο Μαρούσι».