Βόμβα 85.520 φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων

Έμφραγμα στη δικαιοσύνη μαρτυρούν οι χιλιάδες υποθέσεις που βρίσκονται σε αναμονή στα Διοικητικά Δικαστήρια και απειλούν να τινάξουν στον αέρα τα δημόσια οικονομικά της χώρας. Οι αριθμοί που ακούστηκαν από τα χείλη των δικαστών κατά τη διάρκεια της Πανδικαστικής συγκέντρωσης στο Εφετείο της Αθήνας είναι αποκαλυπτικοί για την κατάσταση που επικρατεί . Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η πρόεδρος των Διοικητικών Δικαστών , Ειρήνη Γιανναδάκη μιλούν από μόνα τους. 

Οι φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν στα Διοικητικά Δικαστήρια αγγίξουν τις 85.520 επί συνόλου 368.000 που λιμνάζουν στα ίδια Δικαστήρια. Οι δικαστές, μέλη και των πέντε δικαστικών Ενώσεων διαμαρτύρονται για αδιαφορία. Όπως είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου η αδιαφορία που επιδεικνύει η εκάστοτε κυβέρνηση για τα λειτουργικά προβλήματα και τις ελλείψεις στη Δικαιοσύνη (κενές οργανικές θέσεις, υποδομές κ.α.) έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην απονομή της. 

Η πρόεδρος των Διοικητικών Δικαστών , Ειρήνη Γιανναδάκη εξέφρασε τον προβληματισμό της για το πως είναι δυνατόν να έρθει κάποιος να κάνει επενδύσεις σε μια χώρα που το κράτος δεν εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις.

Μάλιστα, η κ. Γιανναδάκη υπογράμμισε ότι με ευθύνη της Κυβέρνησης μπλοκάρουν τα δικαστήρια, καθώς η Κυβέρνηση για λιμένα ζητήματα εξαντλεί όλους τους δικαστικούς βαθμούς (φτάνει μέχρι Συμβούλιο της Επικρατείας και Άρειο Πάγο).