Βομβαρδίζουν με δηλώσεις οι Τούρκοι – Ακάρ: «Eνδειξη αδυναμίας» από την Ελλάδα η απέλαση του Λίβυου πρέσβη

Ένδειξη αδυναμίας χαρακτήρισε ο Χουλουσί Ακάρ την απέλαση του Λίβυου πρέσβη από την Ελλάδα μετά τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες στην ανατολική Μεσόγειο.

Λίγο αφότου ζήτησε «δίκαιη κατανομή» κάθε πλούτου στο Αιγαίο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η συμφωνία αυτή υπεγράφη για να υπερασπσιτεί τα δικαιώματα δύο κυρίαρχων κρατών και δεν στρέφεται κατά των γειτονικών κρατών. Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu ο Ακάρ ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο και υπέδειξε «ηρεμία, υπομονή και λογική και σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο».

Ακάρ: Τα νότια σύνορα της Τουρκίας είναι και νότια σύνορα του ΝΑΤΟ

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ υποστήριξε ακόμη ότι «τα νότια σύνορα της Τουρκίας και νότια σύνορα του ΝΑΤΟ» κι ότι η προστασία της μεθορίου αυτής αποβαίνει υπέρ της ασφάλειας και του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης. «Το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερο κι έχει μεγαλύτερη σημασία με την Τουρκία», είπε τονίζοντας ότι η συμμαχία της Άγκυρας με τους Σύρους αντάρτες του Συριακού Εθνικού Στρατού αποβλέπει στην «εξουδετέρωση τρομοκρατών» και στη διάσωση εδαφών στη βόρεια Συρία.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/hoyloysi-akar-endeixi-adynamias-ellada-apelasi-libyoy-presbi