Βουνά τα σκουπίδια στην Καλαμαριά

Βουνά σχηματίζουν χα σκουπίδια στην Καλαμαριά, καθώς το τελευταίο διάστημα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την αποκομιδή, με αποτέλεσμα να υπερχειλίζουν οι κάδοι. Με μόλις επτά απορριμματοφόρα και ελλιπές προσωπικό, η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου προσπαθεί με υπερπροσπάθεια να καθαρίσει όσο το δυνατόν καλύτερα τις 12 περιοχές, χωρίς ωστόσο επιθυμητά αποτελέσματα.

 

Μόλις επτά απορριμματοφόρα (τα τρία δανεισμένα από τον Δήμο θεσσαλονίκης) καταβάλλουν καθημερινά αγώνα! «Τους τελευταίους 2,5 μήνες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν μας δίνει τη δυνατότητα να προμηθευτούμε ανταλλακτικά και εξαρτήματα για τα απορριμματοφόρα και τα οχήματα καθαριότητας. Μέχρι πρόηνος συνεργαζόμασταν, ωστόσο μια μέρα ξαφνικά “πάγωσε” η διαδικασία. Δεν τους ενδιαφέρει αν και κατά πόσο μπορούμε να συντηρήσουμε τα οχήματα» ανέφερε σε δήλωση του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σταύρος Ζαμπέτογλου.

Το πρόβλημα πάντως αναμένεται να εξομαλυνθεί από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, καθώς εγκρίθηκε στην οικονομική επιτροπή του δήμου ένα κονδύλι της τάξης των 35.000 ευρώ, που θα διατεθεί για την άμεση συντήρηση και αποκατάσταση επτά απορριμματοφόρων που είναι σήμερα ακινητοποιημένα. «Το ζήτημα θεωρείται λήξαν. Το άμεσα προσεχές διάστημα μάλιστα θα προμηθευτούμε και τέσσερα νέα απορριμματοφόρα» τόνισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης.

 

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία