Βόζεμπεργκ: Δεν συμφέρει στην Ευρώπη να μετατραπεί η Ελλάδα σε «αποθήκη ψυχών»

Βελτίωση της ελληνικής θέσης στο προσφυγικό, εκτιμά ότι θα υπάρξει, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία επέκρινε τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης για τη διαφοροποίησή τους στο ζήτημα.

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

“Πιστεύω και ελπίζω ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και γι’ αυτούς. Δεν τους συμφέρει να γίνει από τη μια μεριά αποθήκη ψυχών ανεξέλεγκτου ελέγχου η Ελλάδα και από την άλλη να έχουν προβλήματα με την Ελλάδα, όσο και αν είμαστε αποδιοπομπαίος τράγος αυτή τη στιγμή. Έχουν υποχρέωση και τα συμφέροντά τους επιβάλλουν να εξισορροπήσουν την κατάσταση” δήλωσε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, και προέβλεψε ότι θα υπάρξει βελτίωση της ελληνικής πλευράς.

Είπε, ακόμα, ότι η ΕΕ μέχρι στιγμής δεν έχει προασπίσει τα συμφέροντα της Ελλάδας, ως ισότιμου μέλους και τόνισε ότι ο όγκος των προσφυγικών ροών αιφνιδίασε την Ευρώπη, με αποτέλεσμα, όπως επισήμανε, να αποκαλυφθεί ότι υπάρχει μια ΕΕ περισσοτέρων ταχυτήτων.

Επίσης, επέκρινε την πολιτική των κλειστών συνόρων από χώρες της κεντρικής Ευρώπης, αλλά και τις δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού, ο οποίος προτείνει να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα τεράστιο hot spot. “Ό Σλοβάκος πρωθυπουργός, η Αυστρία και με ολίγο ‘λαγό’ τον κ. Ορμπάν της Ουγγαρίας” είπε χαρακτηριστικά η κ. Βόζεμπεργκ, αναφερόμενη στις χώρες που δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις της ΕΕ για το προσφυγικό.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές, οι Έλληνες ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων διατηρούν μια εθνική στάση στο ζήτημα, λέγοντας ότι δεν υπήρξαν αποκλίσεις που να δώσουν την εντύπωση στην ΕΕ ότι η εσωτερική δυσαρμονία μεταφέρεται και έξω.