Βρετανικό ΥΠΕΞ: Πάρτε μετρητά αν ταξιδέψετε στην Ελλάδα-Μπορεί να κλείσουν τα ΑΤΜ

Συμβουλή στους Βρετανούς τουρίστες που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν για διακοπές στην Ελλάδα δίνει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, πληροφορώντας τους πως θα ήταν καλό να έχουν μαζί τους χαρτονομίσματα και κέρματα σε περίπτωση που κλείσουν τα ΑΤΜ, ως αποτέλεσμα κλιμάκωσης της οικονομικής κρίσης.

 

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΤ στο Λονδίνο διαβεβαιώνει πως δεν αναμένεται κανένα άμεσο πρόβλημα, ωστόσο οι τουρίστες θα πρέπει να αποφεύγουν να στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στις πιστωτικές κάρτες ή τα ΑΤΜ.

Οι τουρίστες, μάλιστα, θα πρέπει να έχουν μαζί τους «αρκετά χρήματα για την κάλυψη έκτακτων αναγκών αλλά και σε περιπτώσεις τυχόν απρόβλεπτων καθυστερήσεων» προειδοποιεί το Υπουργείο Εξωτερικών. Οι ταξιδιωτικοί ειδικοί συστήνουν στους Βρετανούς να έχουν μαζί τους αρκετά χρήματα για τρεις έως πέντε ημέρες, μαζί με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph, η Ελλάδα έφτασε πιο κοντά στην χρεοκοπία, όταν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών απέκλεισαν ένα νέο «μεγάλο» πρόγραμμα διάσωσης, όπως αυτά του 2010 και το 2012.

Οι συνομιλίες με την κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς, έχουν καθυστερήσει, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που εξελέγη τον Ιανουάριο, αρνήθηκε να εφαρμόσει περαιτέρω μέτρα λιτότητας, αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

Ο Μπομπ Άτκινσον, του Travelsupermarket.com, ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Κύπρου, το 2013, όταν οι τράπεζες περιόρισαν τις αναλήψεις ενώ μερικά εστιατόρια και καταστήματα δεν μπορούσαν να δεχτούν πιστωτικές κάρτες.

«Αν ταξιδέψετε στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες, να έχετε το νου σας στις ειδήσεις, ελέγξτε τις επίσημες ταξιδιωτικές οδηγίες και βεβαιωθείτε πως έχετε πρόσβαση σε διαφορετικές επιλογές πληρωμής» δήλωσε.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού δήλωσε: «Δεν προβλέπουμε κανένα πρόβλημα με το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα. Πάντα συμβουλεύουμε τους τουρίστες να παίρνουν μαζί τους μετρητά, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες όπως θα έκαναν σε οποιαδήποτε χώρα κι αν ταξίδευαν».

 

Πηγή: Telegraph