Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και πρόσκαιρα θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους στα νότια και τα ανατολικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, που εξέδωσε και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. 

 

Αναλυτικά, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, ενώ καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πλην της Θεσσαλίας, θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων θα σημειωθεί το βράδυ. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ εξασθένηση των φαινομένων θα σημειωθεί από το βράδυ και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κυρίως μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Τρίτη 09/12/2014

 

Την Τρίτη στα δυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια, όπου πρόσκαιρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1.200μ).

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, όμως βαθμιαία στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και επίσης θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.