Βρούτσης: 200 εκατ. τα έσοδα από τη ρύθμιση οφειλών

Τα 200 εκατ. ευρώ περίπου, φθάνουν τα έσοδα από τη ρύθμιση της «Νέας Αρχής» του υπουργείου Εργασίας για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

 

Έγγραφο του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρει ότι «τα έσοδα από τη ρύθμιση της “Νέας Αρχής”, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία (εβδομαδιαίες αναφορές του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και του ΟΑΕΕ) ανέρχονται σε 191.870.941,09 ευρώ».

 

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στις 29 Αυγούστου, σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά στην αύξηση των δόσεων έως 100, των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών.

 

«Οι ενδεχόμενες τροποποιήσεις (αύξηση δόσεων κλπ) στο υφιστάμενο καθεστώς ρυθμίσεων θα πρέπει να τύχουν της συμφωνίας του υπουργείου Οικονομικών» αναφέρει στην απάντησή του ο υπουργός Εργασίας, παραθέτοντας το πλαίσιο που έχει ήδη θεσπίσει η κυβέρνηση για τη «Νέα Αρχή» και την «Πάγια Ρύθμιση» ως προς τη δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ