Βρούτσης για επίδομα 800 ευρώ: Εχει καταβληθεί σε 686.000 δικαιούχους

Λεπτομέρειες για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί 686 χιλιάδες επιδόματα των 800 ευρώ ενώ αναμένονται άλλες δύο τακτικές πληρωμές στις αρχές του επόμενου μήνα. 

Παράλληλα, αναφερόμενος στις νέες κατηγορίες που εντάχθηκαν στους δικαιούχουυς, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι η τροπολογία έχει ήδη κατατεθεί και αναμένεται η ψήφιση της, οπότε η καταβολή θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. 

Αναφορικά με το επίδομα των μακροχρόνια ανέργων, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στην ειδική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ από τις 23 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαΐου για να καταχωρήσουν ή να επιβεβαιώσουν τον αριθμό ΙΒΑΝ.

Τέλος, σε ό, τι αφορά το πρόγραμμα τηλεκαρτάρτισης των νέων επιστημόνων, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι  ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα 160 χιλιάδες επιστήμονες και μέχρι το τέλος εβδομάδας θα έχουν γίνει οι πρώτες 80.000 πληρωμές. Εξήγησε, τέλος,  ότι η επιλογή να δοθούν τα χρήματα μέσω της τηλεκατάρτισης έγινε ώστε να χρησιμοποιηθούν χρήματα του ΕΣΠΑ και να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός. 

Πηγή: iefimerida.gr