Χ. Πολατίδου στο radio1d.gr: 23 χιλιόμετρα στον Όλυμπο

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει για την εκκίνηση του 9ου Χειμωνιάτικου Ενιπέα, αγώνα ορεινού τρεξίματος ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου. Ο Όλυμπος, ο οποίος έχει αναδειχτεί ως ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς ορεινού τρεξίματος παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, ετοιμάζεται για ακόμη μια φορά να υποδεχτεί  τους 500 περίπου συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα που θα λάβουν μέρος στον αγώνα.

 

“Ο Χειμωνιάτικος Ενιπέας, αγώνας βουνού 23 χιλιομέτρων και θετικής υψομετρικής ανάβασης 1700 μέτρων, διασχίζει ορισμένα από τα ομορφότερα μονοπάτια του Ολύμπου. Η διαδρομή του «ξεναγεί» τους αθλητές στην κορυφή της Γκόλνας, στο μονοπάτι της Καστάνας, στο παλαιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, στο Άγιο Σπήλαιο, στο παλαιό μονοπάτι των αγωγιατών του Λιτοχώρου και στο φαράγγι του Ενιπέα, για να καταλήξει στο Δημοτικό στάδιο του Λιτόχωρου «Πύρρος Δήμας». 

Όλες οι εθελοντικές ομάδες που προσφέρουν την στήριξή τους στον αγώνα, επεξεργάζονται  τις τελευταίες λεπτομέρειες των πλάνων τους, ώστε  να είναι πανέτοιμες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συμμετέχοντές του. Μεταξύ αυτών και το τμήμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Κατερίνης, που θα αναλάβει για μια ακόμη χρονιά το δύσκολο έργο της παροχής πρώτων βοηθειών. 

 

Ομάδα εθελοντών  ιατρών θα στηρίζει το έργο των Σαμαρειτών στο σταθμό υποστήριξης στο Μοναστήρι, στην Καστάνα και στον τερματισμό”. Αυτά λέει στο Radio1d.gr εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής η Χριστίνα Πολατίδου επισημαίνοντας ότι τέτοιες διαδρομές μπορούν να αναδείξουν τουριστικούς προορισμούς όλο το χρόνο. Τα καταλύματα του Λιτοχώρου ενόψει και των Γιορτών έχουν πληρότητα που αγγίζει το 100% , ωστόσο η οικονομική κρίση έχει περιορίσει δραστικά την διάρκεια παραμονής σε αυτά. 

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr