Χ. Ταχιάου στο radio1d.gr: Δεν είμαστε ούτε άλλοθι, ούτε δεκανίκι

Με όρεξη να βάλει τα δυνατά της, όπως είπε στο radio1d.gr, θα ξεκινήσει τη βουλευτική της θητεία η δημοσιογράφος Χριστίνα Ταχιάου, η οποία εκλέχτηκε στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με το Ποτάμι.

 

Το κόμμα της, πάντως, ήδη εξαπέλυσε πυρά κατά της νέας κυβέρνησης. «Ήταν φυσικό, γιατί όσα είδαμε δεν είναι καλοί οιωνοί. Αντί αυτός που προορίζεται για πρωθυπουργός να μιλήσει με το επόμενο δημοκρατικό κόμμα, αυτός συναντιέται με το έκτο και ακριβώς από το έκτο κόμμα ανακοινώνεται η κυβερνητική συνεργασία! Αυτό είναι τελείως ασυνήθιστο και δεν έχουμε ακόμα ακούσει πάνω σε ποια προγραμματική βάση έγινε. Πέρα από ασυνήθιστο είναι και δυσάρεστο και δείχνει μια κυβέρνηση που θέλει να τα βρει όπως όπως, αρκεί να μοιραστούν κάποιες θέσεις».

 

Ναι, αλλά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήταν το μόνο καθαρά αντιμνημονιακό κόμμα με το οποίο θα μπορούσε να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ερωτάται η κ. Ταχιάου. «Μα το διακύβευμα δεν είναι ο αντιμνημονιακός αγώνας, αλλά το να σωθεί η χώρα», απαντάει. «Αν η χώρα μπορεί να σωθεί με όσα ακούσαμε μέχρις στιγμής είναι απορίας άξιο. Το πόσα χρήματα χάθηκαν σε 3 συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου –περίπου το 42% της αξίας τραπεζών- είναι κάτι που δεν το συζητάει κανένας»!

 

Στα θετικά της κυβέρνησης η ίδια καταγράφει το ότι «έφυγαν τα κάγκελα από το Σύνταγμα κι επίσης μου φαίνεται τελείως τρελό για το πώς θα ορκιστεί κάποιος σήμερα, εν έτει 2015. Ακόμη, για την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων είπαμε ότι αν πρόκειται να φυλάνε τα σχολεία μας, δεν είναι κάτι κακό. Επίσης καλό είναι ότι στα επαγγελματικά λύκεια επιστρέφουν κάποιοι τομείς που είχαν καταργηθεί εντελώς αψυχολόγητα. Ένα μέτρο που έγινε για να φανεί απλώς ότι κάποιοι έφυγαν».

 

Σε κάποια άλλα θέματα, όμως, όπως η τράπεζα θεμάτων, οι πανελλαδικές «αυτά δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Θα περιμένουμε, όμως, γιατί από τη βιασύνη όλων να κάνουν αντιπολίτευση φτάσαμε εδώ που φτάσαμε», λέει η Χριστίνα Ταχιάου και συμπληρώνει για το είδος της αντιπολίτευσης που πρόκειται να κάνει το Ποτάμι: «Δεν είμαστε εχθροί, είμαστε αντίπαλοι. Επίσης δεν είμαστε για να ψηφίζουμε τα πάντα, δεν είμαστε ούτε άλλοθι, ούτε δεκανίκι. Κάθε φορά θα ακούμε, θα κατανοούμε και αναλόγως θα ψηφίζουμε θετικά ή αρνητικά».

 

Τέλος, όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, «θα προσπαθήσω να πετύχω κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ: συνεργασία όλων των βουλευτών της Θεσσαλονίκης για τα θέματα της πόλης. Ποτέ μέχρι τώρα δεν έχουν καθίσει όλοι μαζί οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης για να διεκδικήσουν. Μόνος του κανείς δεν έχει πετύχει τίποτα»…

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr