Χάκερ ισχυρίζεται πώς «έσπασε» το Touch ID

Το Chaos Computer Club είναι αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο γκρουπ με hackers στην Ευρώπη και η είδηση πως βρήκαν έναν πιο εύκολο τρόπο να αναπαράγουν δαχτυλικά αποτυπώματα, χρησιμοποιώντας μόνο μια σειρά από φωτογραφίες του δαχτύλου έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση.

Μιλώντας στο 31ο ετήσιο συνέδριο του Chaos Computer Club στο Αμβούργο της Γερμανίας, ο χάκερ Jan Krissler ή αλλιώς «Starbug», ανέφερε πως κατάφερε να αντιγράψει ένα δαχτυλικό αποτύπωμα της γερμανού υπουργού Άμυνας Ursula von der Leyen.

Για να το επιτύχει αυτό χρησιμοποίησε το λογισμικό που πωλείται στην αγορά, VeriFinger, και χρησιμοποιώντας μια κοντινή φωτογραφία του αντίχειρα της υπουργού καθώς και κάποιες άλλες από το ίδιο δάχτυλο που πάρθηκαν σε διαφορετικά χρονικά σημεία.

Κάτι τέτοιο σημαίνει πως το Touch ID θα μπορούσε να γίνει hack χρησιμοποιώντας αυτές τις φωτογραφίες. Ο Krissler μάλιστα υποστηρίζει πως πλέον οι πολιτικοί θα αναγκαστούν να φοράνε γάντια κατά τις δημόσιες ομιλίες τους.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ασφάλεια του Touch ID δέχεται επίθεση και είναι υπό αμφισβήτηση. Σίγουρα κανένα σύστημα ασφαλείας δεν μπορεί να μην παραβιαστεί αλλά ως τώρα οι μέθοδοι που έχουν διαρρεύσει για το Touch ID δεν είναι αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε «εύκολο-καθημερινό χακ» από τον καθένα.

Με το Apple Pay, τη νέα μέθοδο πληρωμών της Apple, να βασίζεται στο Touch ID καλό θα είναι όσο περνάει ο καιρός όλοι να είμαστε πιο προσεκτικοί σε πολλαπλά επίπεδα.

Πηγή: appleworldhellas.com