Ξεκινά στον κινηματογράφο «Αλέξανδρος» το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

alexandros-kinimatografos-thessaloniki

Για ένατη συνεχή χρονιά ξεκινά απόψε και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης (TISFF -Thessaloniki International Short Film Festival).

Η φετινή διοργάνωση εντάσσεται στα 50α Δημήτρια του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε πριν από εννέα χρόνια από τον Γιάννη Ζαχόπουλο – “γκουρού” των σινεφίλ της Θεσσαλονίκης και κατέστη από την αρχή πόλος έλξης νεαρών κινηματογραφιστών, οι οποίοι σε μικρής διάρκειας φιλμ συμπυκνώνουν και καταγράφουν την ξέφρενη πορεία του πλανήτη (κοινωνικά, πολιτικά, ψυχολογικά και προσωπικά).

Για τη φετινή διοργάνωση επιλέχτηκαν 103 ταινίες από τις 1480 που έφτασαν ως υποψήφιες για συμμετοχή.

Πρόκειται για ταινίες διάρκειας 7′ έως και 40′ (λεπτών) από δεκάδες χώρες της Ευρώπης (Βέλγιο, Πολωνία, Πορτογαλία, Γερμανία, Γαλλία,Ολλανδία , Αλβανία, Ρωσία, Αυστρία, Δανία, Ελλάδα) αλλά και το Ισραήλ και χώρες των ΗΠΑ και της Αμερικής.

Τη διοργάνωση παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού της, σε συνεργασία με το Thess Fest και τα AZA cinema – club. Οι προβολές ξεκινούν απόψε, στις 5 μ.μ., και θα διαρκέσουν ως και την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο “Αλέξανδρος”.

Απόψε θα προβληθούν συνολικά 17 ταινίες, αύριο (Σάββατο) 25 ταινίες, την Κυριακή 20 ταινίες, τη Δευτέρα 19 ταινίες και την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 22 ταινίες. Οι ώρες προβολής των ταινιών μικρού μήκους είναι 17.00′ – 20.00′ και 21.00′ – μεσάνυχτα. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 5 ευρώ ανά ομάδα προβολών.

Πηγή: AΜΠΕ