Ξεκίνησαν τα προγράμματα άθλησης στο δήμο Παύλου Μελά

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Ξεκίνησαν τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους στο Δήμο Παύλου Μελά, με 23 διαφορετικά τμήματα, για ανήλικους από 4 έως 18 ετών, για ενήλικες, για τους αθλούμενους της Γ΄ ηλικίας, για τα Α.με.Α., αλλά και για τις ειδικές κατηγορίες (νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς, κ.τ.λ.).

Η Διεύθυνση Υποστήριξης & Ανάπτυξης της Καθημερινότητας των Κοινωνικών Ομάδων και το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού, εξασφάλισαν συνολικά 26 αθλητικούς χώρους σε όλες τις δημοτικές κοινότητες (από 10 σε Σταυρούπολη, Πολίχνη και 6 στην Ευκαρπία) καθώς και τμήμα για υποψήφιους Στρατιωτικών Σχολών και Τ.Ε.Φ.Α.Α. στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων.

Η οικονομική πολιτική είναι εξαιρετικά ελκυστική, εγγραφή με 5 ευρώ, δίμηνη συνδρομή 20 ευρώ πλην του τένις που τιμάται στα 30 ευρώ και των υποψηφίων για τις Σχολές στα 50 ευρώ.

Για τις ειδικές κατηγορίες αποφασίστηκαν εκπτώσεις από 20% έως 50 % , ενώ δωρεάν είναι η συμμετοχή για τη Γ΄ ηλικία, τα ΑμεΑ και τις ειδικές κατηγορίες ασθενών με ποσοστό αναπηρίας 67% και πάνω.

Οι αθλούμενοι καλούνται να μάθουν τις βασικές δεξιότητες και να εκπαιδευτούν στο άθλημα που θα επιλέξουν, τους χορούς ή  τη Μουσικοκινητική Αγωγή, να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση και με τη θεραπευτική γυμναστική να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών.

Στη φετινή περίοδο λειτουργούν τα εξής τμήματα:

Μουσικοκινητική,  Παιδαγωγικό παιχνίδι, Ρυθμική, Μπαλέτο, Μοντέρνος χορός, Χορογραφίες, Παραδοσιακοί χοροί , Ενόργανη, Τραμπολίνο, Ping – Pong, Tennis, Tae Kwon Do, Break  Dance, Zumba,  Kids Aerobic, Pilates, Aerobic, Yoga , Hatha Yoga, Ορθοσωμική, Θεραπευτική  Γυμναστική, Τμήματα για την τρίτη ηλικία,  Τμήμα ΑμεΑ

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης ενημερώθηκε για  την οικονομική πολιτική των προγραμμάτων και τους χώρους άθλησης από τον Εντεταλμένο σε θέματα αθλητισμού Δημήτρη Λαλέ, τον Διευθυντή Υποστήριξης και Ανάπτυξης της Καθημερινότητας των Κοινωνικών Ομάδων Στάθη Αναστασιάδη και τον Προϊστάμενο Αθλητισμού Τριαντάφυλλο Κουρούκλα.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι ΄΄η ιδιαίτερη κατάσταση στη χώρα τα τελευταία χρόνια αποτελεί το καλύτερο εφαλτήριο για νέο ξεκίνημα και εκπόνηση δυναμικού πλάνου για το κίνημα του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, καθώς ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα΄΄.