Ξεκίνησε η εφαρμογή των προαπαιτούμενων

ΦΩΤΟ: SOOC

Με την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με την οποία αλλάζουν τα όρια κάτω από τα οποία δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση σε μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις για οφειλές στο Δημόσιο η κυβέρνηση εγκανίασε σήμερα και επίσημα την εφαρμογή των 49 προαπαιτούμενων για την ολοκληρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Βέβαια το μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη, αφού λογω capital controls τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με διαρκείς παρατάσεις, έχουν παγώσει έως το τέλος Οκτωβρίου.

Σήμερα ολοκληρώνεται από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης η συλλογή από τα αρμόδια υπουργεία των επιμέρους νομοθετημώτων που θα συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο και το απόγευμα της Δευτέρας η το πολύ έως το βράδυ της ίδιας ημέρας θα έρθει στη Bουλή το ν/σ με όσα προαπαιτούμενα απαιτούν νομοθετική παρέμβαση.

Αυτά δεν υπερβαίνουν τα 16 αφού τα υπόλοιπα 33 -πολλά εξ αυτών εκκρεμούν ακόμη και από τον περασμένο Αύγουστο- χρειάζεται απλά να εφαρμοστούν -για παράδειγμα με υπουργική απόφαση. Το ν/σ, όπως είπε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, θα έρθει με ως επείγον στη Βουλή, διαδικασία που διαφοροποιείται από αυτή του κατεπείγοντος σε ό,τι αφορά στις συνεδριάσεις των ειδικών επιτροπών της Βουλής οι οποίες έχουν συσταθεί και απομένει τη Δευτέρα να ορισθούν τα προεδρεία σε μερικές εξ αυτών.

Με τη διαδικασία του επείγοντος οι συνεδριάσεις των επιτροπών μπορούν να διεξαχθούν εντός μίας ημέρας.

Από εκεί και μετά το ν/σ θα έρθει στην Ολομέλεια και ή την Πέμπτη, πιο πιθανόν όμως την Παρασκευή θα ψηφισθεί από το Σώμα.

Στο Μαξίμου δεν ανησυχούν για την στάση των 155 βουλευτών, πλην ίσως τηςπερίπτωσης του κ. Νικολόπουλου, ο οποίος έχει αφήσει ανοιχτό να καταψηφίσει κάποια άρθρα.

Πηγή: Ναυτεμπορική