Χιόνια και παγωνιά για ένα ακόμη 24ωρο

Τα χιόνια και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι τα χαρακτηριστικά της νέας επιδείνωσης του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση τη δυτική Ελλάδα.

 

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, μέχρι 8 μποφόρ, αναφέρει ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά και πιθανόν στα πεδινά σε ανατολική, κεντρική, βόρεια Ελλάδα, Εύβοια, και Κρήτη. Χιονόνερο και βροχές θα πέσουν στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

 

Εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται στη βόρεια Ελλάδα από το απόγευμα της Τετάρτης και από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στην υπόλοιπη χώρα.

 

Αντίθετα, στη δυτική Ελλάδα (νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος) θα υπάρχουν νεφώσεις με νοτιοανατολικούς ανέμους και τον υδράργυρο να φτάνει τους 10 με 15 βαθμούς κατά τόπους.

 

Στην Αθήνα, ο δήμος προχωρεί σε νέο γύρο έκτακτων μέτρων για την προστασία των αστέγων από το ψύχος. Απόψε από τις 20.00 τίθεται σε 24ωρη λειτουργία το Κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ, στο οποίο θα βρίσκονται κοινωνικοί λειτουργοί και επαγγελματίες υγείας. Σε λειτουργία είναι ο τετραψήφιος αριθμός 1595 και συνεργαζόμενοι φορείς θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις.

 

Επίσης, είναι ανοικτοί οι εξής χώροι για την υποστήριξη των αστέγων:

 

Καταφύγιο Αγάπης, Κέντρο Ημέρας (Ευριπίδου 14, την Τρίτη και την Πέμπτη, 14.00-18.00), το Κέντρο Ημέρας της Praksis (Δεληγιώργη 26-28, ωράριο λειτουργίας 9.30π.μ.-20.30).

 

Για την εξυπηρέτηση των αστέγων χρηστών ναρκωτικών ουσιών λειτουργούν οι χώροι του ΚΕΘΕΑ (Εμμ. Μπενάκη 84, 8.00π.μ.- 13.00 και Κουμουνδούρου 28, 15.00- 19.00 ) και του ΟΚΑΝΑ (Καποδιστρίου 46, 10.00π.μ.- 15.00).