Χιονοθύελλα προκάλεσε χάος στην Κωνσταντινούπολη

Μια χιονοθύελλα που σάρωσε την Κωνσταντινούπολη είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθούν στο έδαφος αεροπλάνα, να διακοπεί η κυκλοφορία σε δρόμους και να κλείσουν τα στενά του Βοσπόρου, γνωστοποίησαν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines, η τέταρτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, ανέφερε ότι υποχρεώθηκε να ακυρώσει περισσότερες από 300 πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα και αύριο.

Το αεροδρόμιο Ατατούρκ, το μεγαλύτερο της Κωνσταντινούπολης και το τέταρτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης, έκλεισε για σύντομο χρονικό διάστημα το πρωί λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, ωστόσο άνοιξε και πάλι πριν από λίγες ώρες.

Πολλοί κάτοικοι της πόλης των 15 εκατομμυρίων ανθρώπων αναγκάστηκαν να περπατήσουν στη δουλειά καθώς το ύψος του χιονιού έχει φθάσει τα 60 και πλέον εκατοστά σε διάστημα 2 ημερών σε πολλές περιοχές της πόλης.

Λόγω της χειμερινής καταιγίδας, αποκλείστηκαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Μπεσικτάς για πολλές ώρες. Η τουρκική ομάδα πρόκειται να αναμετρηθεί αύριο με την Λίβερπουλ στη Βρετανία.

Στον ιστότοπο της ομάδας επισημαίνεται ότι οι ποδοσφαιριστές αναχώρησαν τελικά από το αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της πόλης.

Η εταιρεία χαμηλού κόστους Pegasus ματαίωσε επίσης κάποιες από τις πτήσεις της από το Σαμπιχά Γκιοκτσέν.

Η κυκλοφορία στο Βόσπορο διεκόπη και προς τις δύο κατευθύνσεις στις 08:10 το πρωί τοπική ώρα.

Τουλάχιστον 13 φορτηγά πλοία έχουν αγκυροβολήσει περιμένοντας να λάβουν άδεια να εισέλθουν στο στενό και αναμένεται να αποπλεύσουν αύριο, ανέφερε η ναυτιλιακή εταιρεία GAC. Τα στενά των Δαρδανελίων στην Θάλασσα του Μαρμαρά παραμένουν ανοιχτά.

Περισσότερα από 800 τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν στους δρόμους της πόλης από χθες το βράδυ λόγω του παγετού, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του δημάρχου.