Χωρίς μαθητικά δρομολόγια παραμένουν σχολεία σε Κορώνεια, Άσσηρο, Σταυρό και Προφήτη

Παρατείνεται, τουλάχιστον μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, η ταλαιπωρία μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, σε κοινότητες των δήμων Λαγκαδά και Βόλβης Θεσσαλονίκης, των οποίων η μεταφορά με λεωφορεία στα σχολεία τους διακόπηκε στις αρχές του μήνα. 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο διεθνής διαγωνισμός, που είχε προκηρύξει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για συμβάσεις διετούς διάρκειας και με επιδίωξη να δοθεί μακροπρόθεσμη λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, προσέλκυσε ενδιαφέρον μόνο για το 30% των δρομολογίων και έμεινε χωρίς ανάδοχο το υπόλοιπο 70%. Ο πρόχειρος διαγωνισμός, που είχε εξασφαλίσει προσωρινή λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, έληξε στις 28 Φεβρουαρίου. Έκτοτε και μέχρι να γίνει η επαναδιαπραγμάτευσή τους, τα αδιάθετα δρομολόγια συνεχίζουν να εκτελούνται, με εξαίρεση εκείνα στις λεγόμενες άγονες γραμμές σε Κορώνεια, Άσσηρο, Σταυρό και Προφήτη, τα οποία κάλυπτε για αρκετά χρόνια το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, όμως δεν επιθυμεί να συνεχίσει να τα εκτελεί.

 

“Οι μεταφορείς ζήτησαν μία παράταση λίγων ημερών, προκειμένου να ενημερωθούν καλύτερα για τα δρομολόγια αυτά”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Φάνης Παπάς, διευκρινίζοντας ότι τη Δευτέρα, εκτός απροόπτου, θα γίνει η διαπραγμάτευση με νέους ανάδοχους.

 

Εξάλλου, εντός των ημερών, ο κ. Παπάς θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους αρμόδιου Τμήματος του ΟΑΣΘ, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα μακροπρόθεσμης συνεργασίας, για τη μεταφορά μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε συγκεκριμένα δρομολόγια.