Χωρίς προβλήματα η πρεμιέρα της ταινίας «The Interview»

Επίσημη πρεμιέρα έκανε την Τετάρτη, η πολυσυζητημένη ταινία της Sony Pictures «The Interview», στην οποία 2 Αμερικανοί πράκτορες αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας ένα σχέδιο για τη δολοφονία του ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ουν.

 

Μετά τη διαδικτυακή επίθεση που δέχτηκε η εταιρεία στα συστήματα υπολογιστών και την αρχική απόφασή της να αναβάλει την πρεμιέρα της ταινίας, το κινηματογραφικό έργο εντέλει προβλήθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων σε 300 αίθουσες. Πολλοί από τους θεατές δήλωσαν ότι πήγαν να δουν την ταινία υπεραμυνόμενοι της ελευθερίας της έκφρασης.

 

Οι σκηνοθέτες Έβαν Γκόλντμπεργκ και Σεθ Ρόγκαν (ο οποίος είναι και πρωταγωνιστής της ταινίας) ξάφνιασαν τους θαυμαστές τους αφού έκαναν την εμφάνισή τους σε μεταμεσονύχτια προβολή της ταινίας σε κινηματογραφική αίθουσα στο Λος Άντζελες, όπου και ευχαρίστησαν το κοινό για την υποστήριξή τους.

 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Sony ακύρωσε την αρχική της απόφαση να αναβάλει την προβολή της ταινίας εξαιτίας ανησυχιών που υπήρχαν σχετικά με απειλές που είχε δεχτεί από τους χάκερς που πραγματοποίησαν την κυβερνοεπίθεση στα ηλεκτρονικά συστήματα της εταιρείας τον περασμένο μήνα.

 

Οι ΗΠΑ είχαν εξαπολύσει κατηγορίες εναντίον της Βόρειας Κορέας υποστηρίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται πίσω από την διαδικτυακή επίθεση.

 

Ωστόσο, τόσο οι υπεύθυνοι των κινηματογραφικών αιθουσών όσο και οι θεατές που πήγαν να παρακολουθήσουν την ταινία υποστήριξαν ότι δεν υπήρχε κάτι να φοβηθούν και η πρεμιέρα της ταινίας έγινε χωρίς προβλήματα.