Χωρίς σχολείο δύο εβδομάδες

Η κρατική αναλγησία και η αδιαφορία σε όλο το μεγαλείο τους! Τις τελευταίες δύο εβδομάδες περίπου 380 μαθητές του 3ου Γυμνασίου θέρμης σταμάτησαν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους, διότι οι γονείς δεν μπορούν πλέον να μεταφέρουν τα παιδιά στο σχολείο.

 

Ενώ «τρέχει» η τρίτη εβδομάδα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση δεν φρόνησε να δοθούν τα δεδουλευμένα που διεκδικούν οι λεωφορειούχοι για τη μεταφορά 12.500 μαθητών προς και από τα σχολεία του νομού θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να διακόψουν την εκτέλεση των δρομολογίων.

«Ολοι οι γονείς είμαστε εξοργισμένοι και αγανακτισμένοι. Τα παιδιά μας δεν πηγαίνουν σχολείο, επειδή η Πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.

Την πρώτη εβδομάδα μετά τον σχολικό αγιασμό μεταφέραμε οι ίδιοι τα παιδιά στο σχολείο, όμως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε.

Αφενός λόγω του κόστους μεταφοράς και αφετέρου εξαιτίας των επαγγελματικών υποχρεώσεων, τα παιδιά μας εδώ και δύο εβδομάδες δεν παρακολουθούν μαθήματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» καταγγέλλει ο Στράτος Χεϊμπές, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου θέρμης.

Το σχολικό συγκρότημα, όπως εξηγεί, βρίσκεται σε αγροτική περιοχή και εξυπηρετεί τους μαθητές της θέρμης, της Ν. Ραιδεστού και του Τριαδίου.

«Ο δρόμος προς το σχολείο είναι μικρός και δεν διαθέτει πεζοδρόμια. Τα παιδιά δεν μπορούν να τον διασχίσουν, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Αναγκαστήκαμε να διακόψουν τα μαθήματά τους και να περιμένουμε να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τη μεταφορά. Περνά ο χρόνος και λύση δεν βλέπουμε» τονίζει ο κ. Χεϊμπές.

Οι γονείς ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Οι σύλλογοι γονέων από τη θέρμη, τον Λαγκαδά, το Ωραιόκαστρο και άλλες περιοχές του νομού θεσσαλονίκης παραχωρούν σήμερα συνέντευξη Τύπου για το θέμα και αναμένεται να ανακοινώσουν δυναμικές κινητοποιήσεις, αποκλεισμό ακόμη και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με σκοπό να κινητοποιήσουν την κρατική μηχανή.

 

Πηγή: Δημοκρατία