Χρηματιστήριο: Μετριάζονται οι απώλειες-Παραμένουν οι ανησυχίες

Νέες απώλειες καταγράφει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για το αποτέλεσμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, που ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα.

Στις 11: 38 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε 1,13% στις 891,37 μονάδες. Την Τρίτη σημείωσε απώλειες 12,8%, καταγράφοντας την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από το 1987.

 

Οι τράπεζες έχαναν 3,41% με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 54,5 εκατ. ευρώ.

 

Εκ των 78 μετοχικών τίτλων που κινήθηκαν, οι 16 καταγράφουν κέρδη ενώ οι 56 απώλειες, και 6 παραμένουν αμετάβλητοι έναντι του προηγουμένου κλεισίματός τους.

 

Εκ των επιμέρους δεικτών, ο FTSE που καταγράφει την πορεία μετοχών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες -2,82% διαμορφούμενος στις 283,93 μονάδες.

 

Ο δείκτης FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει απώλειες -4,47% στις 764,85 μονάδες.

 

Εκ των μετοχικών τίτλων τα υψηλότερα κέρδη σημειώνει η μετοχή της Κλουκίνας (9,80 %) και τη σημαντικότερη πτώση ο τίτλος της Τρ. Αττικής (-19,40 %).

 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επισπεύδει κατά δύο μήνες την προεδρική εκλογή με την πρώτη ψηφοφορία να έχει προγραμματιστεί για τις 17 Δεκεμβρίου.
 

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για να απομακρυνθεί η πολιτική αβεβαιότητα και πρότεινε τον Σταύρο Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
 

«Μετά τη χθεσινή πτώση και το έντονα πτωτικό άνοιγμα, φαίνεται ότι μετριάζονται οι απώλειες. Ωστόσο η δυναμική εξακολουθεί να είναι αρνητική, δεδομένου ότι οι επενδυτές παραμένουν προσηλωμένοι στο να μετρούν την ύπαρξη ή μη των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου», σχολίασε ο Νίκος Κοσκολέτος, αναλυτής στην Eurobank Equities.
 

Τα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραφαν σήμερα ήπια ανάκαμψη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν 0,4%.

 

Νέες απώλειες για τα ελληνικά ομόλογα

Νέες απώλειες κατέγραφαν σήμερα τα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση των τριετών τίτλων να αυξάνεται σημαντικά και να διαμορφώνεται υψηλότερα σε σχέση με τους πιο μακροπρόθεσμους, λόγω ανησυχιών μετά την επίσπευση της προεδρικής εκλογής.

 

Η απόδοση του ελληνικού τριετούς ομολόγου αυξανόταν κατά 36 μονάδες βάσης στο 8,55%, το υψηλότερο επίπεδο από την έκδοση τριετών ομολόγων τον Ιούλιο και πάνω από την απόδοση του 10ετούς που ενισχυόταν κατά 11 μονάδες βάσης στο 8,17%

 

Πηγή: Έθνος