Χριστιάνα Μητσικούδη: “Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι επαίτες”

Πόσο εύκολη είναι η καθημερινότητα για τα άτομα με αναπηρία; Πώς μπορεί η διαφορετικότητα να γίνει ελπίδα, δύναμη και χαρά για τη συνύπαρξη όλων των ανθρώπων;

 

Για όλα αυτά και όχι μόνο, μίλησε στο radio1d.gr και στις ‘Πρωινές κουβέντες’ με τους Πάνο Μπουλιώνη και Κατερίνα Στάμου, η Χριστιάνα Μητσικούδη, δημοσιογράφος και συγγραφέας που από το δικό της μετερίζι, δίνει το δικό της αγώνα για τα ΑΜΕΑ, αλλά και για την εξέλιξη της κοινωνίας γενικότερα.

 

“Οι άνθρωποι με αναπηρία δεν είναι επαίτες.Οι άνθρωποι με αναπηρία είναι μέλος αυτής της κοινωνίας.Και οι άνθρωποι με αναπηρία θέλουν να εργάζονται, θέλουν να προσφέρουν, θέλουν να παράγουν και οφείλουν να το κάνουν αυτό” είπε η κ.Μητσικούδη για τα άτομα με αναπηρία, ισάξια μέλη της κοινωνίας που οφείλουν να είναι ενεργά σε όλους τους τομείς.

 

Κάνοντας λόγο η Χριστιάνα Μητσικούδη για την απόφασή της να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία τόνισε πως ο λόγος που το έκανε αυτό είναι για να “έχουμε φωνή οι άνθρωποι με αναπηρία, να μπορούμε να συνομιλούμε ανοιχτά για ζητήματα που μας αφορούν”.

 

“Εκτός συνόρων υπάρχει μία άλλη πολιτειακή μέριμνα,υπάρχουν υπηρεσίες οι οποίες δίνονται στους ανθρώπους με αναπηρία για να μπορούν  να τους διευκολύνουν στην καθημερινότητά τους” ενώ στην Ελλάδα υπάρχει μία εποιδοματική πολιτική, επεσήμανε η πολιταξιδεμένη Χριστιάνα Μητσικούδη για τον τρόπο μέριμνας των ατόμων εκτός και εντός συνόρων.

 

Τέλος στέλνοντας το δικό της  μήνυμα η δημοσιογράφος για τα θέλω των ατόμων με αναπηρία είπε “εμείς ζητούμε αντί για χρήματα να υπάρχουν υπηρεσίες που θα μπορούν να διευκολύνουν τους ανθρώπους με αναπηρία”.

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr