Χρήστος Μαρκογιαννάκης: «Δεν εμπλέκομαι στην υπόθεση Γιακουμάκη»

Ο θόρυβος που προκάλεσε στην υπόθεση Γιακουμάκη, η φήμη για παρέμβαση Κρητικού πολιτικού -προκειμένου οι φοιτητές που έχουν κατηγορηθεί για άσκηση εκφοβισμού στον Βαγγέλη Γιακουμάκη να πέσουν στα «μαλακά»  όταν προέκυψε θέμα αποβολής τους από τη σχολή – δημιούργησε αρκετά σενάρια για την ταυτότητα του εμπλεκόμενου πολιτικού.

Το θέμα ανακινήθηκε έπειτα από δημόσια επιστολή της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα και της απάντησης του υπουργού Γιάννη Πανούση.

Τα τελευταία 24ωρα «φωτογραφήθηκε» ως εμπλεκόμενος, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία της ιστοσελίδας flashnews.gr με τον Χανιώτη πολιτικό, ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και ότι η μοναδική φορά που είχε επικοινωνήσει με τη σχολή ήταν για τελείως διαφορετική υπόθεση.

«Πριν από καιρό, περίπου 2 χρόνια, επικοινώνησε μαζί μου μια μητέρα από τα Χανιά, η οποία μου είπε ότι το παιδί της αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα στη Γεωπονική Σχολή. Δεν αντιμετώπιζε αποβολή από τη σχολή, αλλά την απόφαση απομάκρυνσής του από το δωμάτιο της σχολής που διέμενε, διότι ζωγράφισε στον τοίχο την Κρήτη και έγραψε πάνω το χωριό του. Η μητέρα μού είχε ζητήσει να βοηθήσουμε το παιδί. H απόφαση της σχολής ήταν να παραμείνει το παιδί στη σχολή και απλώς να νοικιάσει ένα δωμάτιο για να μένει έξω, επειδή έκανε αυτή τη ζημιά και ζωγράφισε στον τοίχο την Κρήτη. Η απόφαση αυτή δεν ήταν δια παντός, αλλά μέχρι τέλους της χρονιάς», αποκάλυψε ο κος Μαρκογιαννάκης.

«Επικοινώνησα με τη σχολή και τους είπα αν ήταν δυνατόν, επειδή ήταν φτωχοί άνθρωποι στην οικογένεια, να αφήσουν το παιδί να αποκαταστήσει τη ζημιά, να ζητήσει συγγνώμη και να λήξει το θέμα. Μου είπαν από τη σχολή ότι δε γίνεται, καθώς επρόκειτο για απόφαση του συλλόγου. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι έγινε, έμαθα όμως εκ των υστέρων, ότι το παιδί πήγε το ίδιο και ζήτησε συγγνώμη, αποκατέστησε τη ζημιά στον τοίχο, φαίνεται ότι επικοινώνησε και η μητέρα του και τον συγχώρησαν», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν το συγκεκριμένο παιδί ανήκει στην παρέα που κατηγορείται ότι εκφόβιζε τον Γιακουμάκη δήλωσε:

«Δε γνωρίζω αν αυτό το παιδί ανήκει στην ομάδα αυτή που εκφόβιζε τον Γιακουμάκη. Η περίπτωση εξάλλου, τότε δεν αφορούσε σε εκφοβισμό. Εγώ πήγα να βοηθήσω μια οικογένεια που δεν είχε χρήματα. Προσπάθησα να βοηθήσω ένα συγκεκριμένο άτομο που θα αναγκαζόταν να βρει άλλο δωμάτιο να διαμένει. Δεν παρενέβην για παρέα φοιτητών. Εγώ πιστεύω ότι κάτι άλλο έχει υπόψιν της η κα Ακρίτα», κατέληξε.

 

Πηγή: flashnews.gr