Ύφεση της κακοκαιρίας – Δείτε που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών, ωστόσο εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, παραμένουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε σημεία του οδικού δικτύου ορεινών περιοχών της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

 

Το θερμόμετρο έδειξε -6 βαθμούς Κελσίου στην Κοζάνη, -4 στη Φλώρινα, -3 στην Καστοριά, και -1 στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα.

 

Στο νομό Ημαθίας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 81ο έως 98ο χλμ, στις επαρχιακές οδούς που συνδέουν τη Βέροια με το χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, από 9ο έως 26ο χλμ και το Δασκίο (μέσω Πολυδενδρίου), από 15ο έως 43ο χλμ καθώς και στους δρόμους που συνδέουν τη Νάουσα με τα χιονοδρομικά κέντρα των 3-5 Πηγαδιών, από 12ο έως 17 χλμ και του Σελίου, από 12ο έως 17 χλμ.

 

Οι αλυσίδες είναι, επίσης, αναγκαίες στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αρναίας (μέσω Χολομώντα), στο οδικό δίκτυο Καρυών – Αγίου Παύλου Αγίου Όρους (νομός Χαλκιδικής), στους δρόμους, από και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας Πέλλας, μέσω Κερασιάς, από το 20ο έως το 25ο χλμ και μέσω Άρνισσας, από το 9ο έως 25ο χλμ, στην επαρχιακή οδό Καστανερής – Μεγάλων Λειβαδιών (δήμος Παιονίας Κιλκίς), καθώς και στο δρόμου που ενώνει την Κατερίνη με το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου. Στη Δυτική Μακεδονία, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 30ο χλμ, ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Φλώρινας, εκτός από τις πεδινές περιοχές του δήμου Αμυνταίου.

 

Στην Καστοριά, κλειστός είναι ο δρόμος που τη συνδέει με τη Φλώρινα, μέσω Βιτσίου, από το 22ο έως το 28ο χλμ, αλλά, από το 14ο έως το 22ο χλμ, χρειάζεται αλυσίδες, όπως και η επαρχιακή οδός Καστοριάς – Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, από 35ο έως 45ο χλμ. Στο νομό Καρδίτσας, οι αλυσίδες χρειάζονται στις επαρχιακές οδούς, Καρδίτσας – Άρτας, από 13ο έως 61ο χλμ (θέση Τύμπανος), Καρδίτσας – Φράγματος Πλαστήρα (μέσω Μοσχάτου), από 16ο χλμ , Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα, από 8ο έως 13ο χλμ , Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 10ο έως 22ο χλμ (θέση Αγ. Νικόλαος), Μητρόπολης – Φράγματος Πλαστήρα (μέσω Νεοχωρίου), από 21ο έως 42ο χλμ , Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου, από 46ο έως 62ο χλμ (θέση Ζαχαράκη), Καρδίτσας Μητρόπολης – Διασταύρωση Μεσενικόλα –Ιερά Μονή Κορώνης – Τσαρδακίου, από 16ο χλμ και Καρδίτσας – Σμοκόβου, από 21ο χλμ (Διασταύρωση Κέδρου).

 

Στο νομό Τρικάλων, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες στις επαρχιακές οδούς Πύλης – Μεσοχώρας, από 1ο χλμ έως το 55ο χλμ, Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου, από 33ο χλμ έως 68ο χλμ και τα επαρχιακά ορεινά δίκτυα των δήμων Πύλης και Καλαμπάκας, ενώ στο νομό Λάρισας στην επαρχιακή οδό Καλλιπεύκης – Π. Παντελεήμονα, από 1ο έως 10ο χλμ.