Υπέκλεψαν από επιχειρηματία τους κωδικούς ασφαλείας για συναλλαγές μέσω e-banking και αφαίρεσαν χρήματα από λογαριασμούς του

Σχεδόν 29.000 χιλιάδες ευρώ έκαναν «φτερά» από δύο τραπεζικούς λογαριασμούς ενός 46χρονου στα Γιαννιτσά, που έπεσε θύμα απάτης από άγνωστους χρήστες του διαδικτύου.

 

Ο επιχειρηματίας είχε λάβει τις προηγούμενες μέρες μήνυμα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το περιεχόμενο του οποίου αφορούσε την αναβάθμιση και τον συγχρονισμό συσκευών λήψης κωδικών ασφαλείας για τη διενέργεια τραπεζικών συναλλαγών μέσω διαδικτύου (e-banking).

 

Ως υποτιθέμενος αποστολέας τού μηνύματος εμφανιζόταν τράπεζα. Πράγματι, ο 46χρονος προέβη στο συγχρονισμό των δύο συσκευών λήψης κωδικών που διέθετε, με αποτέλεσμα οι δράστες να υποκλέψουν τους κωδικούς του και να αφαιρέσουν από δύο λογαριασμούς το χρηματικό ποσό των 28.627,83 ευρώ.

 

Τις τελευταίες μέρες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε προειδοποιήσει για κακόβουλο λογισμικό που αποστέλλεται μέσω μηνυμάτων στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία χρηστών του Διαδικτύου.