ΥΠΟΙΚ: Καταθέστε τις φορολογικές δηλώσεις για να εκκαθαριστεί το μέρισμα

Στην προειδοποίηση ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα προκαλέσει προβλήματα στη νέα εκκαθάριση του κοινωνικού μερίσματος με τα στοιχεία για το 2013, όπως και στην χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος προχώρησε σήμερα Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών.

 

Αναφερόμενο με νέα ανακοίνωση -τη δεύτερη σε διάστημα 5 ημερών- στην υποβολή των δηλώσεων το υπουργείο καλεί τους φορολογούμενους να σπεύσουν και να τις υποβάλουν μέχρι την υπάρχουσα προθεσμία της 30ής Ιουνίου δείχνοντας αίσθημα φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση συνολικά έχουν υποβληθεί περί τα 3,3 εκατομμύρια δηλώσεις, ενώ χθες οι φορολογούμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του υπουργείου Οικονομικών, υπέβαλαν 146.000 δηλώσεις που είναι και ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός δηλώσεων από την έναρξη της διαδικασίας υποβολής στις 20 Μαρτίου.

 

Το TAXIS ανταποκρίθηκε με μεγάλη ευκολία σε αυτό τον αριθμό των δηλώσεων, καθώς έχει τη δυνατότητα αν υποδέχεται 17.000 δηλώσεις την ώρα.

 

Το υπουργείο προειδοποιεί ακόμη πως «οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα προκαλέσει προβλήματα στη νέα εκκαθάριση του κοινωνικού μερίσματος με τα στοιχεία για το 2013, όπως και στην χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος».

 

Τέλος, ενημερώνει πως οι ώρες κατά τις οποίες το φορτίο είναι χαμηλό και είναι πολύ πιο άμεση η ανταπόκριση του ΤΑXIS είναι από τις 9.30 το βράδυ μέχρι τις 9.30 το πρωί και από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.