Υποψήφιοι ενοικιαστές έκλεβαν ηλικιωμένους

Τετραμελής σπείρα η οποία αποτελούνταν από τρεις γυναίκες και έναν άνδρα έκλεβαν χρυσαφικά και χρήματα από ηλικιωμένους προσποιούμενοι τους υποψήφιους ενοικιαστές.

 
Οι τρεις ηλικίας 38, 20 και 40 ετών και ο 38χρονος άνδρας ξεκίνησαν την εγκληματική οργάνωση το Φεβρουάριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη.
 
Συγκεκριμένα, τα μέλη της σπείρας, εντόπιζαν αρχικά οικίες ηλικιωμένων διαθέσιμες προς ενοικίαση και στη συνέχεια, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, έρχονταν σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες, προσποιούμενοι τους υποψήφιους ενοικιαστές.
 
Με την αιτιολογία της διευθέτησης των λεπτομερειών της εκμίσθωσης, εισέρχονταν στις κύριες οικίες των ηλικιωμένων, αποσπούσαν με διάφορους τρόπους την προσοχή τους και στη συνέχεια χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, αφαιρούσαν από το εσωτερικό, χρυσαφικά – κοσμήματα και χρηματικά ποσά.
 
Μάλιστα οι γυναίκες – μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να μην κινούν υποψίες, φρόντιζαν ιδιαίτερα την εμφάνισή τους, επικαλούμενες ταυτόχρονα, τις δήθεν ιδιότητες της ιατρού, φοιτήτριας κ.α.
 
Στο πλαίσιο της δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κατάφεραν να αποσπάσουν από 13 οικίες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, το συνολικό χρηματικό ποσό των 12.720 ευρώ και χρυσαφικά – κοσμήματα συνολικής αξίας 62.000 ευρώ περίπου.
 
Σημειώνεται επίσης, ότι οι δράστες προκειμένου να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους, χρησιμοποιούσαν ως μέσα επικοινωνίας, κινητά τηλέφωνα, οι συνδέσεις των οποίων  είχαν ενεργοποιηθεί με στοιχεία αλλοδαπών ατόμων.
 
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων θυμάτων.