Υπόθεση ηρωίνης-Διέφυγε ο Ιρανός “εγκέφαλος”

Διέφυγε στο εξωτερικό ο ένας από τους επικεφαλής του κυκλώματος των 2,1 τόνων ηρωίνης που κατασχέθηκαν σε διαδοχικές επιχειρήσεις του Λιμενικού σε Φιλοθέη και Κορωπί. Πρόκειται για υπήκοο Ιράν, ο οποίος φέρεται ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του καρτέλ της ηρωίνης και των μελών του κυκλώματος διακίνησης.

Σύμφωνα με τα στελέχη του Λιμενικού που μετέχουν στις έρευνες, ο Ιρανός είχε έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να βεβαιωθεί για την ασφαλή μεταφορά της ηρωίνης από το πλοίο Noor 1 στην απόθήκη του Κορωπίου και τη διακίνησή της με νταλίκες στο Βέλγιο. Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας, αλλοδαπός για τις μετακινήσεις του εντός της Αττικής χρησιμοποιούσε ένα μισθωμένο πολυτελές τζιπ. Αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν ότι ήταν παρών στον κατάπλου του Noor 1 στη Βλήχα Ελευσίνας και ότι επόπτευε μέσα από το πολυτελές τζιπ την εκφόρτωση της ηρωίνης από το δεξαμενόπλοιο.

 

Η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε για την κατάσχεση (ξημερώματα Κυριακής) 986 κιλών ηρωίνης αποκαλύπτει ότι ο Ιρανός «εγκέφαλος» εγκατέλειψε εσπευσμένα τη χώρα αμέσως μετά την έφοδο των διωκτικών αρχών στη μονοκατοικία της οδού Αθ. Διάκου στη Φιλοθέη και στην αποθήκη του Κορωπίου. Το μισθωμένο τζιπ που χρησιμοποιούσε στις μετακινήσεις του βρέθηκε πρόχειρα σταθμευμένο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

 

Μεταξύ των μελών του πληρώματος βρισκόταν ένας ακόμη Ιρανός υπήκοος, ο οποίος επιβιβάστηκε στο Noor 1 ανοικτά του Ομάν και εκτελούσε χρέη συνοδού του παράνομου φορτίου.

 

Πηγή: Καθημερινή