Υπόθεση «Κωσταλέξι» σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα

Ενα νέο Κωσταλέξι αποκαλύφθηκε στην καρδιά της Αθήνας: Μια 36χρονη κοπέλα (ορφανή από το 2006), η οποία νοσηλεύεται σε κρατικό νοσοκομείο από τον περασμένο Ιούλιο, έχοντας ωστόσο χάσει το αριστερό της πόδι από τα βασανιστήρια: είχε πέσει θύμα 77χρονης που την «πρόσεχε» τα τελευταία οκτώ χρόνια, και του 50χρονου συγγενούς της. 

Οπως έγινε γνωστό οι δυο «συγγενείς» της, τής απέσπασαν την ακίνητη περιουσία και εισέπρατταν τη σύνταξη που έπαιρνε, την κρατούσαν σε μπαλκόνι φωταγωγού, χωρίς φαγητό και νερό, με το σπασμένο πόδι της δεμένο σε ξύλο.

Η γυναίκα θα είχε χάσει τη ζωή της, εάν δεν την έσωζαν οι γείτονες στην πολυκατοικία της Καλλιθέας, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν την κατάστασή της, ειδοποίησαν την υγειονομική υπηρεσία.

Για την υπόθεση διατάχθηκε έρευνα από τον εισαγγελέα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 77χρονης και του συγγενή της.

Σημειώνεται ότι εξετάζεται εκτός των άλλων, κάτω από ποιές συνθήκες η 36χρονη είχε παραχωρήσει το διαμέρισμα της στην 77χρονη ομογενή, κρατώντας απλώς την επικαρπία.