Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Κρήτη -Τι αναφέρει η Πολιτική Προστασία

Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία.

Με ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημέρωσε ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020, ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Κρήτης είναι κατηγορίας 4 (πολύ υψηλός).

Σε επιφυλακή για ενδεχόμενη πυρκαγιά στην Κρητη
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής. Μάλιστα, υπενθυμίζεται στους πολίτες η απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων από ώρα 00:00 έως και 24:00, στα δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.
«Παρακαλούνται οι πολίτες να σεβαστούν τις απαγορεύσεις και τις υποδείξεις των Αρχών. Είναι καθήκον όλων η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε και να το παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές», καταλήγει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης.Πηγή: iefimerida.gr