«Ζωντανό» βίντεο και κολάζ στο Facebook

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Μία νέα λειτουργία, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν «ζωντανά» βίντεο και κολάζ φωτογραφιών εισάγει το Facebook.

Όπως ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν αρχίσει οι δοκιμές πάνω στον διαμοιρασμό ζωντανού βίντεο στο Facebook, αρχίζοντας με ένα μικρό ποσοστό των χρηστών iPhone στις ΗΠΑ.

«Το Live σας επιτρέπει να δείξετε σε αυτούς για τους οποίους νοιάζεστε αυτά που βλέπετε σε πραγματικό χρόνο- είτε επισκέπτεστε ένα νέο μέρος, είτε μαγειρεύετε την αγαπημένη σας συνταγή, είτε απλά θέλετε να μοιραστείτε κάποιες σκέψεις. Ανεξαρτήτως του πού βρίσκεστε, το Live σας επιτρέπει να φέρετε την οικογένεια και τους φίλους σας δίπλα σας, για να βιώσετε μαζί αυτό που συμβαίνει» αναφέρεται στο σχετικό blogpost στο επίσημο blog του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.
Για να μοιραστεί ζωντανό βίντεο, ο χρήστης πατά το εικονίδιο Live Video στο Update Status. Μπορεί να γράψει μια σύντομη περιγραφή και να επιλέξει το κοινό με το οποίο θέλει να το μοιραστεί πριν το ανεβάσει.

Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης, μπορεί να βλέπει τον αριθμό των θεατών, τα ονόματα των φίλων που συντονίζονται και σε πραγματικό χρόνο τα σχόλια. Όταν η μετάδοση τελειώνει, σώζεται στο timeline όπως κάθε άλλο βίντεο.

Ο χρήστης μπορεί να βρίσκει βίντεο φίλων, αλλά και δημοσίων προσώπων που ακολουθεί απευθείας στο News Feed, ενώ όταν παρακολουθεί ένα ζωντανό βίντεο μπορεί να πατήσει το subscribe για να ενημερωθεί την επόμενη φορά που θα ανεβεί κάτι «ζωντανό».

Παράλληλα, εισάγεται ένας νέος τρόπος διαμοιρασμού εικόνων, μέσω ομαδοποίησης φωτογραφιών και βίντεο σε κολάζ. Η λειτουργία αυτή άρχισε να είναι διαθέσιμη στο iPhone την προηγούμενη εβδομάδα και θα βγει στο Android στις αρχές του επόμενου έτους.