Ζωόφιλοι και κατοικίδια οι νέοι χρήστες του ζωολογικού κήπου

Η απομάκρυνση άγριων ζώων που φιλοξενούσε ο ζωολογικός κήπος της Θεσσαλονίκης, ανοίγει το δρόμο για την μετατροπή του σε πάρκο για κατοικίδια ζώα

 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ρωτήθηκε σχετικά με την μεταφορά δύο αρκούδων, αλλά και πέντε λύκων, από το χώρο του ζωολογικού κήπου στις εγκαταστάσεις του Νυμφαίου που διατηρεί ο Αρκτούρος.

 

«Εγω ειναι εναντίον κάθε ζωολογικού κήπου. Κάναμε ομως εσωτερική έρευνα στους 150.000 ανθρώπους που επισκέπτονται κάθε χρόνο τον κήπο και είδαμε ότι ειναι αρνητικοί στην κατάργησή του. Έτσι αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε την πρόταση του Αρκτουρου να μετατραπεί ο κήπος σε πάρκο οικόσιτων ζώων» ανέφερε ο κ.Μπουταρης.

 

«Οι αρκούδες θα μεταφερθούν όπου πρέπει να μεταφερθούν. Θα ληφθεί απόφαση απο την Εκτελεστική Επιτροπή, στη συνέχεια το θέμα θα περάσει απο την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στη συνέχεια θα αποφασίσει το δημοτικό συμβουλιο», διευκρίνισε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

 

Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί Παγκόσμιο Συνέδριο για την μελέτη και τη διαχείριση της αρκούδας, το οποίο άνοιξε χτες Κυριακή τις εργασίες του και θα ολοκληρωθεί στις 11 Οκτωβρίου.