22.665 κλήσεις για παράνομη στάθμευση μέσα στο 2014

Χάος και αναρχία! Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει καθημερινά το κέντρο της θεσσαλονίκης, όπου επικρατεί πραγματικό κυκλοφοριακό κομφούζιο, λόγω της έλλειψης θέσεων στάθμευσης.

 

Σύμφωνα με την Εφημερίδα Δημοκρατία, οι αστυνομικοί της Τροχαίας φέτος, από την αρχή του έτους μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, έκοψαν διπλάσιες κλήσεις σε σχέση με το ανυστοιχο περσινό διάστημα και, όπως λέει ο διευθυντής Τροχαίας θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τυριακίδης, «δεν υπάρχει καμία βελτίωση στην καθημερινότητα των πολιτών».

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 16 Σεπτεμβρίου 2014 βεβαιώθηκαν στο κέντρο της θεσσαλονίκης 22.665 κλήσεις για παραβάσεις που αφορούν παράνομες σταθμεύσεις, ενώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι ο αριθμός ήταν 11.471 κλήσεις.

 

«Οσες κλήσεις και να κόβουν οι αστυνομικοί, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο. Εφόσον δεν υπάρχουν σωστές υποδομές στο κέντρο της πόλης, εφόσον δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης, ο κάθε οδηγός κατεβαίνει στο κέντρο και παρκάρει όπου βρεί, σε διαβάσεις σε πεζοδρόμια, σε ράμπες αναπήρων…» περιγράφει ο κ. Τυριακίδης.

 

Ολα τα παραπάνω συνθέτουν την άκρως προβληματική εικόνα της θεσσαλονίκης και την άμεση ανάγκη για λύσεις στο σοβαρό κυκλοφοριακό που αντιμετωπίζει, ενώ από την Τρίτη «τρέχει» η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ), όπου συμμετέχουν φορείς της πόλης, οε μια προσπάθεια να προωθηθούν μέτρα προς όφελος της εναλλακτικής και βιώσιμης μετακίνησης.

Η φετινή ΕΕΚ έχει σύνθημα «Οι δρόμοι μας… η επιλογή μας» και συμμετέχουν περισσότερες από 1.670 ευρωπαϊκές πόλεις και φορείς αστικών συγκοινωνιών. Η διάρκειά της είναι μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, με κορύφωση των δράσεων την -καθιερωμένη πλέον- Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

 

Σε αυτό το διάστημα, στη θεσσαλονίκη διοργανώνονται εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των φορέων, κυρίως προς την κατεύθυνση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς και εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Μεταξύ άλλων, «τρέχουν» μηνύματα σης «έξυπνες» στάσεις και στο εσωτερικό των λεωφορείων σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ, ενώ μοιράζονται και φυλλάδια του ΣΑΣΘ για τα εναλλακπκά μέσα μετακίνησης. Ο Δήμος θεσσαλονίκης θα συμμετέχει με την πεζοδρόμηση της λεωφόρου Νίκης, στις 21 Σεπτεμβρίου, από τις 11 χο πρωί έως πς 5 το απόγευμα.

 

 

 

Πηγή: Δημοκρατία