ΤΑΙΠΕΔ: Ενδιαφέρον εξαγοράς για το διατηρητέο στην Άνω Πόλη

Για δέκα ακίνητα του δημοσίου εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και υποβλήθηκαν δικαιολογητικά συμμετοχής και οικονομικές προσφορές. Συγκεκριμένα, 25 επενδυτές θα συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών-αξιοποίησης ακινήτων epubliarealstate.gr.

 

Ειδικότερα, τα δέκα ακίνητα για τα οποία υπήρξε ενδιαφέρον είναι τα εξής: κτίριο στη Θεσσαλονίκη (Θεοφίλου 13), δύο κτίρια στην Αθήνα (Μητροπόλεως 9 και Ευαγγελιστρίας 9), κτίρια στο Μοσχάτο Αττικής (Φλωρίνης 18), κτίριο στο κέντρο της Πάτρας (Αγ.Νικολάου 8), κτίριο στην Κλειτορία νομού Αχαΐας (πρώην ειρηνοδικείο), κτίριο στη Λίμνη Ευβοίας (πρώην ειρηνοδικείο), κτίριο στην Παραμυθιά νομού Θεσπρωτίας (πρώην ειρηνοδικείο), κτήμα στον δήμο Παγγαίου του νομού Καβάλας, κτήμα στα Καλά Νερά νομού Μαγνησίας.

Το ΤΑΙΠΕΔ, αφού ελέγξει τα δικαιολογητικά συμμετοχής, θα αποφασίσει για την επιλογή των συμμετεχόντων και για τις τιμές εκκίνησης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για κάθε ακίνητο, με βάση την υψηλότερη έγκυρη υποβληθείσα οικονομική προσφορά και την ανεξάρτητη αποτίμηση. Επίσης το Ταμείο θα αξιολογήσει όλες τις δυνατές λύσεις και θα προχωρήσει σε νέες διαδικασίες αξιοποίησης των τριών ακινήτων (έκταση στο Ρίο δήμου Πατρέων, κτίρια στο κέντρο της Καλαμάτας, κτίριο στην Ανδρίτσαινα νομού Ηλείας) για τα οποία δεν εκδηλώθηκε επενδυτικό ενδιαφέρον.