30 δεκεμβρίου οι κρίσιμες αποφάσεις για κάλπη στο ΑΠΘ

Την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου θα αποφασίσει το Συμβούλιο του ΑΠΘ εάν θα στηθούν κάλπες ή θα γίνει ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη Πρύτανη στο Ίδρυμα. Πρόθεση των μελών του Συμβουλίου είναι να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη Πρύτανη το συντομότερο δυνατό.

 

Όπως είναι γνωστό , μετά από τη σχετική απόφαση του ΣτΕ , οι πρυτανικές εκλογές του καλοκαιριού κρίθηκαν άκυρες αφού κατά τη διάρκεια της επιλογής των υποψηφίων δεν παρίστατο ο τότε Πρύτανης Ιωάννης Μυλόπουλος.

 

Έτσι όπως όλα μέχρι τώρα δείχνουν οι εκλογές για την ανάδειξη Πρύτανη στο ΑΠΘ θα γίνουν εκεί ακριβώς που σταμάτησαν με υποψηφίους τους καθηγητές του ΑΠΘ Π Μήτκα, Ι Παπαδογιάννη, Γ Παντή, Α Γιαννακουδάκη, Σ Λογοθετίδη και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τενεσί, Παναγιώτη Δάτσκο. Διευκρινίζεται ότι εάν κάποιος δεν θέλει να είναι υποψήφιος θα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του μέχρι την παραμονή των εκλογών. 

 

Εδώ και μήνες το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο βρίσκεται μέσα στην περιδίνηση που δημιουργούν δεκάδες μικρά, αλλά και μεγάλα, τυπικά αλλά και ουσιαστικά προβλήματα που ανέδειξε ο νεοεφαρμογείς νόμος για την ανάδειξη των πρυτανικών αρχών στα ΑΕΙ.

 

Ένα από αυτά , προέκυψε  μετά από καταγγελία σχετικά με τον υποψήφιο για την Πρυτανεία Π Μήτκα , ο οποίος ήταν και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ηλεκρτονικής Διακυβέρνησης , ουσιαστικά δηλαδή υπεύθυνος για τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Το ζήτημα επισημάνθηκε αρχικά αλλά η παραίτηση του κ Μήτκα έγινε τελικά λίγα μόλις 24ωρα πριν από τις κρίσιμες ψηφοφορίες. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνουν και άλλοι υποψήφιοι για τις πρυτανικές εκλογές στο ΑΠΘ.

 

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ…

 

Ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει , αφού μάλιστα δεν έχει ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, είναι η πρόταση που φέρεται να κάνει και ο κ Γ Παντής -ο οποίος ήταν αρχικά υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές αλλά απορρίφθηκε από το Συμβούλιο του Ιδρύματος-να τεθεί και πάλι στο Αριστοτέλειο η παραδοσιακή κάλπη.  “Είναι προτιμότερο να πάμε σε κάλπη αφού για έναν από τους υποψηφίους εκκρεμεί ακόμη η εισαγγελική έρευνα” λέει .

 

ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

 

Υπάρχει-λένε τώρα-πολλά από τα μέλη ΔΕΠ, δυνατότητα να διασφαλιστεί το απόρρητο του συνδέσμου ψηφοφορίας αλλά και της ίδιας της ηλεκτρονικής ψήφου με το ψηφιακό πιστοποιητικό που διαθέτει το κάθε μέλος ΔΕΠ  .

 

Όπως επισημαίνουν και όσοι ασχολούνται με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, “το ψηφιακό πιστοποιητικό διασφαλίζει το απόρρητο κάθε ηλεκτρονικής επικοινωνίας και με αυτό τον τρόπο αποτρέπονται κρούσματα μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης που είναι πλέον διαδεδομένα….”

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr