Α. Μητρόπουλος στο radio1d.gr: “Η επιθετική πολιτική θα μας βγει μόνο σε καλό”

Αυτονόητο χαρακτήρισε το δίκαιο των ελληνικών θέσεων απέναντι τους δανειστές, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στο radio1d.gr και στις ‘Πρωινές κουβέντες’ με τους Πάνο Μπουλιώνη και Κατερίνα Στάμου.

 

“Θα μας βγει μόνο σε καλό” είπε ο Αλέξης Μητρόπουλος κάνοντας λόγο για την επιθετική πολιτική που λέγεται ότι ήδη έχει αρχίσει Ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τους δανειστές.

 

“Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί με πηγμή” σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο “και αυτό φάνηκε και στη συνάντηση του κ.Ντάισελμπλουμ με τον κ.Βαρουφάκη.Εκεί για πρώτη φορά αιφνιδιάστηκαν οι δανειστές με την επιχειρηματολογία και με το σθένος της ελληνικής πλευράς”.

 

Ο κ. Μητρόπουλος, στη δεύτερη παρέμβασή του μετά τις εκλογές, τόνισε ότι η κυβέρνηση έδωσε το στίγμα μιας υπερήφανης και διεκδικητικής πολιτικής, ότι τα αποτελέσματα θα υπάρξουν οπωσδήποτε μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα και θα αποτυπωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις, το Σάββατο.

 

Στη συνέχεια ο Αλέξης Μητρόπουλος ερωτηθείς για την μη υπουργοποίησή του επεσήμανε τα εξής “Είναι μία εξέλιξη, η οποία είναι πιθανή εξέλιξη στις πολιτικές εξελίξεις.Δεν υπάρχει εκ μέρους μου καμία δυσαρέσκεια”.

 

Τέλος ο κ.Μητρόπουλος αναφερόμενος στις συντάξεις είπε πως δεν ανησυχεί για το σημερινό επίπεδο τους, το ύψος των οποίων θα αναταχθεί, όπως δεν υπάρχει, σημείωσε και κίνδυνος μη καταβολής τους στο σημερινό τους επίπεδο.Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε και στη διατύπωση τεσσάρων προτάσεων για τη διασφάλιση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων

α) Πρέπει να υπάρξει ανακεφαλαιοποίηση των χαμένων αποθεματικών κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο έγινε με τις τράπεζες.

β) Όχι μείωση των εργοδοτικών.

γ) Να αποκατασταθούν οι κοινωνικοί πόροι και

δ)Να μην ισχύσει μειωμένη κρατική επιχορήγηση.

 

Ακούστε την εκπομπή:

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr