ΟΑΣΘ: Με αυστηρές προϋποθέσεις οι δωρεάν μετακινήσεις

Αρκετό… δρόμο φαίνεται ότι έχει ακόμη το θέμα των δωρεάν μετακινήσεων άνεργων πολιτών της Θεσσαλονίκης με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ με τον Οργανισμό να καταθέτει τις προτάσεις του προς έγκριση στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

 

Σύμφωνα με τον “Αγγελιοφόρο της Κυριακής” ο Οργανισμός εδώ και λίγες εβδομάδες κατάφερε να εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ το ποσό που θα διατεθεί για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων μέσω της παροχής καρτών απεριορίστων διαδρομών.

Όπως εξηγεί ο κ. Στεφανίδης σύμφωνα με στοιχεία που έχει ο ΟΑΣΘ στη διάθεση του οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ στο νομό Θεσσαλονίκης είναι 137.000. Κάρτες δωρεάν μετακίνησης δεν θα διατεθούν σε όλους σημειώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, αλλά θα θεσπιστούν οικονομοτεχνικά κριτήρια τα οποία θα καθαρίζονται μέσα από το εκκαθαριστικό της εφορίας. 

Βασικό κριτήριο για την εξασφάλιση δωρεάν κάρτας μετακινήσεων θα είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ οι άνεργοι πολίτες να μην διαθέτουν εισοδήματα από άλλες πηγές. Εξίσου σημαντική θα είναι και η οικογενειακή κατάσταση των ανέργων.

Μέρος των χρημάτων που έχει εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ ο ΟΑΣΘ θα δοθεί για την κάλυψη του κόστους των προστίμων τα οποία επιβάλλονται στους άνεργους που “συλλαμβάνονται” χωρίς επικυρωμένο εισιτήριο και στη συνέχεια διαγράφεται με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Τέλος, όσον αφορά την εφαρμογή του μέτρου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αυτό θα ξεκινήσει στο τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Χ. Στεφανίδης. Το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε εφτά λεωφορειακές γραμμές οι οποίες σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ είναι οι εξής: 27 Σταυρούπολη – Πανεπιστήμιο, 43 Τοπικό Ευόσμου, 55 Σταυρούπολη – Ωραιόκαστρο, καθώς και για τις γραμμές 83, 84, 85, 86 οι οποίες εκτελούν δρομολόγια στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά.