Αδειάζει τον Σαμαρά για τα μέτρα δημοσίευμα των NYTimes

Υπερατλαντικό άδειασμα των New York Times στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος φέρεται να ανακοίνωσε σειρά μέτρων από το βήμα της ΔΕΘ χωρίς να λάβει το οκ από την τρόικα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ανακοινώσεις για φοροελαφρύνσεις από τον πρωθυπουργό έγιναν  «σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει τους κουρασμένους Έλληνες, μετά από τέσσερα χρόνια λιτότητας που έχουν επιδεινώσει το επίπεδο διαβίωσης, και να κερδίσει πολιτικό κεφάλαιο, καθώς η αντιπολίτευση πιέζει για πρόωρες γενικές εκλογές».

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Σαμαράς δεν έχουν εγκριθεί από την τρόικα των διεθνών δανειστών της Ελλάδας -Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ- που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα δύο δανειακά προγράμματα ύψους 240 δισ. ευρώ από το 2010» αναφέρεται στην ανταπόκριση. 

«Οι επιθεωρητές της τρόικας αναμένονται στην Αθήνα εντός του μήνα για την επόμενη αξιολόγησή τους, μετά από τρεις μέρες συνομιλιών με κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Παρίσι, αυτή τη βδομάδα. Εάν δεχτούν τα μέτρα, θα ζητήσουν πιθανώς εναλλακτικές περικοπές για να αντισταθμιστεί η απώλεια εσόδων» προσθέτει το δημοσίευμα.

 

Προφανώς, για αυτό και δεν υπήρξε καμία απολύτως αναφορά στο θέμα των «κόκκινων» δανείων. Η απόφαση για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους άλλωστε, έχει εκχωρηθεί στους δανειστές μέσω του μνημονίου. Άρα η κυβέρνηση απλά θα τις ανακοινώσει. Όσο για την εντολή Σαμαρά «προστατέψτε τα σπίτια των φτωχών», ίσως θα έχει την ίδια τύχη με τις εξαγγελίες από τη 79η ΔΕΘ.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr