Σε αποχή καθηκόντων ο γιατρός του ΑΠΘ που πιάστηκε με φακελάκι

Εντολή να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να τεθεί σε αποχή καθηκόντων ο πανεπιστημιακός γιατρός και διευθυντής της παιδοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Γ.Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνελήφθη για «φακελάκι» προκειμένου να χειρουργήσει 20χρονο ασθενή, έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο φάκελος της υπόθεσης του γιατρού παραπέμφθηκε στο υπουργείο Παιδείας, καθώς ο γιατρός είναι καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Εκτός από τον διευθυντή του νοσοκομείου Γεννηματά, σε αργία τέθηκε και ο αναπληρωτής καθηγητής του ΑΠΘ, στον οποίο ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη για πλαστογραφία μετά χρήσης, απάτη και υπεξαίρεση στην υπηρεσία.

 

Πρόκειται για καθηγητή που ήταν υπεύθυνος για τα προγράμματα Erasmus από το 2009 έως το 2013 και ο οποίος διώκεται για απάτη και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος, αφού χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία καρπώθηκε ποσό περίπου 233.000 ευρώ σε βάρος του δημοσίου.

 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε αρχικά από τις υπηρεσίες της πρυτανείας του ΑΠΘ, η οποία και υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης για να ακολουθήσει η εισαγγελική έρευνα και ο σχηματισμός της δικογραφίας. Την εντολή για την άσκηση της δίωξης έδωσε ο εισαγγελέας διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος, τον περασμένο Ιούνιο και αφού είχε προηγηθεί έρευνα που ξεκίνησε από τον περασμένο Ιανουάριο.

 

Με βάση τη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο καθηγητής θα τεθεί σε αργία από κάθε διδακτική και ερευνητική δραστηριότητα και θα απέχει από τη συμμετοχή του στα διάφορα πανεπιστημιακά όργανα και εκλεκτορικά σώματα, μέχρι να εκδοθεί αθωωτική απόφαση.