Αυτά συζήτησαν Σαμαράς-Βενιζέλος

Ολοκληρώθηκε έπειτα από δύο ώρες η σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζελο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, μίλησαν για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού της κυβερνητικής πολιτικής, για τα ταξίδια τους και τις επαφές τους με τους εταίρους, καθώς και για τα επόμενα νομοσχέδια, όπως αυτό που αφορά τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ».

 

«Προχωράει κανονικά», ανέφεραν σχετικά κυβερνητικές πηγές, και άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο μικρών βελτιώσεων, που όμως δεν αλλάζουν την ουσία του νομοσχεδίου.

 

Επ´ αυτού, ο κ. Βενιζέλος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους και σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, είπε ότι υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν κι άλλες.

 

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι δεν θα… τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα και πως έχουν συναίσθηση της ευθύνης.

 

Προσθέτουν, εξάλλου, πως «δεν μπορούν να κατεβάζουν τους διακόπτες. Η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει. Δεν μπορεί να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι».