Αγίου Βαλεντίνου -Θεσσαλονίκη: Περισσότερα από 100.000 κόκκινα τριαντάφυλλα για τους ερωτευμένους της πόλης

Σε πυρετώδεις ρυθμούς κινούνται τα ανθοπωλεία της Θεσσαλονίκης για τον εφοδιασμό με τριαντάφυλλα, λίγες μέρες πριν από τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Καρδούλες, κόκκινα μπαλόνια και αρκουδάκια έχουν ήδη πάρει τη θέση τους στις βιτρίνες και οι ιδιοκτήτες των ανθοπωλείων ελπίζουν πως ο έρωτας θα «ζεστάνει» και την αγορά.

Περισσότερα από εκατό χιλιάδες τριαντάφυλλα θα βρεθούν στα καταστήματα περιμένοντας τους ερωτευμένους Θεσσαλονικείς να τα προμηθευτούν για να τα χαρίσουν στον/την αγαπημένο/η τους, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο ανθοπώλης Μανώλης Σύλλης, μέλος ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. «Ο κλάδος των ανθοπωλείων είναι σε εγρήγορση αυτήν την εβδομάδα με στολισμό στις βιτρίνες, ενώ στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα παραλάβουμε και τις τελευταίες παραγγελίες από το εξωτερικό. Παρόλο που είμαστε σε δύσκολη περίοδο για την αγορά, πιστεύω και ελπίζω ότι θα καταφέρει να πάρει μια ανάσα με το …”φιλί ζωής” του Βαλεντίνου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σύλλης.

Τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς ήδη ξεκίνησαν δειλά δειλά οι κρατήσεις για παραγγελίες και αποστολή μπουκέτων σε αγαπημένους την …ημέρα του έρωτα. Οι βιαστικοί και προνοητικοί έσπευσαν να παραγγείλουν τα λουλούδια από τώρα και δεν ήταν λίγοι αυτοί που ζήτησαν συνοδευτικό κάποιο συμβολισμό της αγκαλιάς που τόσο έλειψε όλο αυτό το διάστημα που η πανδημία ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο. «Έχουμε προμηθευτεί κυρίως τριαντάφυλλα, που είναι και το κυρίαρχο λουλούδι αυτής της γιορτής, σε κόκκινο χρώμα που συμβολίζει τον έρωτα, ενώ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου οι καταναλωτές συνήθως επιλέγουν και πολλά αρκουδάκια αγκαλιάς», σημείωσε ο κ. Σύλλης, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό για τον κλάδο να δουλέψει τη συγκεκριμένη ημέρα, καθώς χάθηκε όλη η προηγούμενη χρονιά, με εκδηλώσεις όπως γάμοι και βαφτίσια να γίνονται με πολύ λιγότερα λουλούδια.


Πηγή: iefimerida.gr