Θεσσαλονίκη: Καθαροί από κορωνοϊό οι 2 διάκονοι -Αναζητούν τον «ασθενή μηδέν» με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ PCR για τον κορωνοϊό στα οποία υποβλήθηκαν οι δύο διάκονοι της μητροπόλεως Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως καθώς και τα μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντός τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο οι δύο ιερωμένοι όσο όλοι όσοι βρίσκονται στο στενό περιβάλλον τους, υποβλήθηκαν σε τεστ μοριακού ελέγχου τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά.

Τα αποτελέσματα αυτά προκάλεσε ανακούφιση στους αρμόδιους καθώς δείχνει ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν φαίνεται να προκλήθηκε κάποια συρροή κρουσμάτων και μάλιστα τους μεταλλαγμένου νοτιοαφρικανικού στελέχους στο οποίο διαγνώστηκε θετικός ο ένας από τους δύο διακόνους της μητρόπολης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως. Ωστόσο, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα από που κόλλησε ο συγκεκριμένος διάκονος.

Όπως έγραψε χθες η Voria.gr ο ένας εκ των διακόνων ο οποίος λειτουργεί στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Κορδελιού είχε διαγνωστεί με covid-19 στις 7 Ιανουαρίου και ο δεύτερος, ο οποίος ήταν θετικός στο μεταλλαγμένο νοτιοαφρικανικό στέλεχος, είχε νοσήσει στις 16 Ιανουαρίου. Πλέον, μετά την παρέλευση τόσων ημερών και οι δύο φαίνεται πως έχουν αρνητικοποιηθεί. Παράλληλα, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα των τεστ τα οποία έγιναν τις τελευταίες ώρες και ο στενός οικογενειακός περίγυρός τους, εμφανίζεται καθαρός από covid-19.

Θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι όλα τα rapid test τα οποία έγιναν χθες στις περιοχές Συκεών, Νεάπολης, Κορδελιού, όπου κινούνται οι δύο διάκονοι, ήταν αρνητικά. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης τα τεστ θα συνεχιστούν καθ’ όλη την εβδομάδα, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ το Σάββατο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο δημαρχείο Συκεών προκειμένου να κάνουν τεστ και οι εκπαιδευτικοί.

Πάντως, τον ΕΟΔΥ και την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνεχίζει να τους απασχολεί ο εντοπισμός του “ασθενούς μηδέν” από τον οποίο κόλλησε το μεταλλαγμένο νοτιοαφρικανικό στέλεχος ο διάκονος της μητροπόλεως Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως. Το έργο αυτό δεν είναι εύκολο καθώς ο διάκονος λειτουργούσε και σε ναούς και συμμετείχε στο μυστήριο της θείας κοινωνίας. Κάποιες υποψίες οι οποίες υπήρχαν και αφορούσαν το ενδεχόμενο ο διάκονος να κόλλησε από το οικογενειακό περιβάλλον του φαίνεται να εγκαταλείπονται μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν.


Πηγή: iefimerida.gr