Αίτημα για κήρυξη τεσσάρων οικισμών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Κιλκίς

Tην κήρυξη των Δημοτικών Ενοτήτων Γαλλικού, Κρουσσών και Πικρολίμνης, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, ζήτησε ο Δήμος Κιλκίς από την Περιφερειακή Ενότητα, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

 

Στις Δημοτικές Ενότητες Γαλλικού, Κρουσσών και Πικρολίμνης διαπιστώθηκαν εκτεταμένες καθιζήσεις οδοστρωμάτων, αστοχίες γεφυρών, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν στην ολική καταστροφή, ρηγματώσεις μεγάλου εύρους στο αγροτικό και οδικό δίκτυο, υπερχειλίσεις χειμάρρων και ρεμάτων, που συνοδεύονταν από πλημμυρικά φαινόμενα σε κατοικίες και καλλιέργειες.

Το κόστος αποκατάστασης των ζημιών, σε οδικά έργα, εκτιμάται περίπου σε 1,87 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Κιλκίς, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Από το δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής, ανακοινώθηκε ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη που προκλήθηκε, από την υπερχείλιση του ποταμού Χαβρία, στη γεώτρηση της Ορμύλιας.

Ο καθαρισμός και η απολύμανση των δεξαμενών ολοκληρώθηκε και μετά τις 5 το απόγευμα, θα αποκατασταθεί η υδροδότηση, που είχε διακοπεί προσωρινά.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ