Από 15 Δεκεμβρίου θα εξυπηρετούνται ξανά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Κανονικά θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από τους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό κλινικούς και κλινοεργαστηριακούς γιατρούς από τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, καθώς σήμερα λήγει η επίσχεση παροχής υπηρεσιών που είχε ξεκινήσει την περασμένη Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου.

 

«Υπό το φως των πολιτικών εξελίξεων και με την πίστη ότι ο ΕΟΠΥΥ πήρε το μήνυμα ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε περαιτέρω επαγγελματική και οικονομική εξαθλίωση, δεν παρατείνουμε την κινητοποίησή μας, αναμένοντας μέχρι τέλους του έτους ο ΕΟΠΥΥ να ρυθμίσει τις οφειλές του και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο για τις νέες συμβάσεις» αναφέρει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ).

 

Ωστόσο, προειδοποιεί ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσει σε κάλεσμα των γιατρών για μαζική αποχώρηση από τον Οργανισμό καθώς, όπως αναφέρει, «δεν καλύπτονται πλέον τα βασικά έξοδα λειτουργίας ιατρείων και εργαστηρίων».

 

Επίσης, η ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι στις 31 Δεκεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις των συμβεβλημένων γιατρών με τον Οργανισμό, με κίνδυνο από το νέο έτος τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατρική κάλυψη.