Ακυβέρνητο στη μανιασμένη θάλασσα πλέει το Aeolos στο Μυρτώο Πέλαγος

Συνεχίζεται η περιπέτεια των ναυτικών οι οποίοι βρίσκονται από χθες το πρωί σε φορτηγό πλοίο, σημαίας Νήσων Μάρσαλ, που πλέει ακυβέρνητο στο Μυρτώο Πέλαγος.

Πρόκειται για 22 ναυτικούς (20 Φιλιππινέζοι, ένας Ουκρανός και ένας Ρώσος). Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, στο σημείο κατάφερε να φτάσει ρυμουλκό, ωστόσο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν είναι δυνατόν το φορτηγό πλοίο να ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο και έτσι αναμένεται στη θαλάσσια περιοχή και δεύτερο προκειμένου να συμβάλει στις προσπάθειες.

Καλά στην υγεία τους οι επιβαίνοντες του ακυβέρνητου πλοίου
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο πλέει ακυβέρνητο λόγω απώλειας πηδαλίου. Για το συμβάν έχει ενημερωθεί και ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Το AEOLOS είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Diliskelesi της Τουρκίας με προορισμό τον λιμένα San Nicolas της Αργεντινής έμφορτο με 19.273,42 μ.τ. σιδηρομεταλλεύματος

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/deytero-rymoylko-akybernito-ploio-myrtoo-pelagos