Αλέξης Τσίπρας: “Δεν είναι παροχολογία η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης‏”

«Είναι προσβλητικό ενώ ο κόσμος υποφέρει κάποιοι να μιλούν για παροχές. Είναι παροχή το πρόγραμμα σίτισης ή για παροχή δωρεάν ρεύματος; Είναι παροχές να λέμε ότι θα οργανώσουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια;»

και συνέχισε: Εγώ περπατάω στο δρόμο και ακούω να μου λένε ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ. Είναι παροχή το να ξεφύγουμε από τη ζούγκλα του ΕΝΦΙΑ;” Μ αυτά τα λόγια απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια συέντευξης τύπου σε όσους τον κατηγορούν για παροχολογία.

 

Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όταν λέμε να δίνουμε κουπόνια για φαγητό, όταν λέμε να έχουν μειωμένο, συμβολικό εισιτήριο οι άνεργοι, όταν λέμε να δώσουμε ρεύμα σ αυτούς που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας ,δεν είναι παροχολογία ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην 79η ΔΕΘ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  

 

«Ζητάμε εκλογές χθες, η χώρα πρέπει να προσφύγει άμεσα στη λαϊκή εντολή», επανέλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά συνοπτικά στο κοστολογημένο  σχέδιο του κόμματος με αναπτυξιακή λογική, το οποίο ξεκαθάρισε, δεν είναι αυτό που θέλουμε , αλλά αυτό που μπορούμε.

 

«Δε θα βρέξει ανάπτυξη, έχουμε πρόγραμμα. Καλώ τους πολιτικούς μας αντιπάλους να μας πουν ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο»είπε ο κ Τσίπρας  και εξήγησε ότι σχέδιο Ανάπτυξης “προβλέπει ανακατανομή υπαρχόντων πόρων και αναδιανομή μέσα απο στοχευμένες παρεμβάσεις μέσα απο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Αυτή ειναι η λογική μας… Πρέπει να δημιουργηθεί νέος πλούτος μεσα απο την επιστροφή στη. Ανάπτυξη μονο έτσι θα βγούμε απο την κρίση”

 

Ο δανεισμός δεν είναι λύση

 

Σε ότι αφορά στα δάνεια, ο κ Τσίπρας είπε: «Ο δανεισμός δεν είναι λύση. Έχουμε συσσωρεύσει δάνεια το ένα πάνω στο άλλο. Η χώρα βυθίζεται στην ύφεση το ΑΕΠ της συρρικνώνεται. Χρειάζεται ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο. Είναι πρωτοφανές για μια χώρα σε περίοδο ειρήνης να εχει απωλέσει το 25% του ΑΕΠ της».

 

Αναφορικά με τη δήλωση της κυρίας Λαγκάρντ πως δέχθηκε απειλές όταν μίλησε για φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Δεν πετάει λόγια στον αέρα. Είχε δώσει στον Έλληνα υπουργό τη λίστα με τους Έλληνες καταθέτες της Ελβετιας για την οποία δεν εχει γίνει τίποτα να βγαίνει δημόσια και να λέει ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της. Εδω βγαίνουν κάποια συμπεράσματα. Να γιατι δεν προχώρησε ο έλεγχος. Ποια είναι αυτή μαφία που κυβερνά τη χώρα που απειλεί διεθνείς παράγοντες. Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Όσοι νομίζουν οτι θα βρίσκονται στο απυρόβλητο γέλιουνται. Δεν μπορούν κάποιοι να κερδίζουν βγάζοντας τα λεφτά τους στο εξωτερικό». 

 

Για το θέμα της εκλογής του επόμενου Προέδρου Δημοκρατίας, απάντησε: «Ο κ. Σαμαράς θέλει να κρατηθεί γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας για να συνεχίσει την καταστροφική πολιτική του. Δεν τον ενδιαφέρει να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας θα εκλεγεί από την επόμενη Βουλή και το πρόσωπο θα συγκεντρώνει την ευρύτερη συναίνεση».

 

Στελίνα Μαργαριτίδου

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr