Σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ ζητεί η Ντόρα Μπακογιάννη

Ως «εικονική πραγματικότητα» χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ωστόσο πως ήταν «λάθος» η μη μετάδοση της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη ΝΕΡΙΤ.

«Ο λαός ακούει τις υποσχέσεις, του αρέσουν, αλλά το πρόγραμμα Τσίπρα δεν είναι εφικτό και αυτό είναι το πρόβλημα», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε πως δεν είναι δυνατό να βρεθούν τα 13,5 δισεκατομμύρια που, κατά δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, θα κοστίσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που Αθήνα και τρόικα βρίσκονται σε διαπραγμάτευση για το ύψος του δημοσιονομικού κενού, με την τριμερή να το τοποθετεί σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σχετική με το θέμα της ΝΕΡΙΤ, η κ. Μπακογάννη επισήμανε πως θα ήταν «καλό να ακούσει ο ελληνικός λαός τον Τσίπρα», σημειώνοντας πως έχει «μεγάλη εμπιστοσύνη» στη νοημοσύνη των πολιτών και την ικανότητά τους να κατανοούν τι είναι υλοποιήσιμο και τι είναι ανέφικτο.

Στρέφοντας το βλέμμα στην κυβερνητική πολιτική, η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε την κριτική της για τον ΕΝΦΙΑ και τόνισε εκ νέου πως το βάρος πρέπει να πέσει πλέον στην ελάφρυνση των φορολογικών βαρών, καθώς η υπερφορολόγηση είναι «η βασική αιτία για την έλλειψη ανάπτυξης σε αυτή τη χώρα».

Τόνισε επίσης πως ο Αντώνης Σαμαράς «έχει χρέος» να συγκαλέσει την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μετά από χρόνια υπεύθυνης στάσης οι βουλευτές έχουν «προβληματισμούς» που «οφείλουμε να συζητήσουμε και να πάρουμε απαντήσεις».

Δήλωσε επίσης πως δεν θα δεχόταν θέση υπουργού αν της προσφερόταν και σημείωσε πως στόχος της είναι η ενίσχυση διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας σε μία μεγάλη παράταξη της δεξιάς και του κέντρου.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως υπάρχουν πολιτικά «ορφανοί» πολίτες στο χώρο του κέντρου, που δεν καλύπτονται από το ΠΑΣΟΚ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, και τους οποίους η ΝΔ πρέπει να «κοιτάξει» στα μάτια και να εντάξει στις τάξεις της.

 

Πηγή: Καθημερινή