Αλλαγές στο δρομολόγιο της γράμμης 83 του ΟΑΣΘ

Μετά από αλλεπάλληλες επαφές και έντονες πιέσεις της δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου και προσωπικά του δημάρχου, Αστέριου Γαβότση, προς το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του πρώην δήμου Μυγδονίας, με έγγραφό του προς τον δήμο ο ΟΑΣΘ ενημερώνει τη διοίκηση ότι από τις 4 Απριλίου 2015 τροποποιείται το δρομολόγιο της γραμμής Νο 83 (Θεσσαλονίκη – Λαγκαδάς).

 

«Ένας από τους πρωταρχικούς μας στόχους ως διοίκηση ήταν η καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου αναφορικά με τις μετακινήσεις τους. Για το λόγο αυτό από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, αλλά και νωρίτερα ως δήμαρχος του πρώην δήμου Μυγδονίας, άσκησα έντονες πιέσεις στις διοικήσεις τόσο του ΣΑΣΘ, όσο και του ΟΑΣΘ για τροποποίηση δρομολογίων ή προσθήκη νέων, όπως συνέβη στον πρώην δήμο Καλλιθέας με την αύξηση των δρομολογίων. Με την απόφαση αυτή του ΣΑΣΘ οι κάτοικοι του πρώην δήμου Μυγδονίας θα μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία να μετακινηθούν από και προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου και δεσμεύτηκε ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την τροποποίηση και αύξηση των δρομολογίων όλου του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου.
Σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ, από την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα δρομολόγια της γραμμής 83 θα ακολουθούν την παρακάτω διαδρομή.

Κατά τη μετάβασή του προς τη Θεσσαλονίκη:

«…έξοδος από τον αυτοκινητόδρομο (εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Καβάλας), διέλευση από την παράπλευρη οδό και είσοδος στον αυτοκινητόδρομο μέσω του ανισόπεδου κόμβου της Ανθούπολης (περιοχή Χουλιάρα)-…». Οι επιπλέον στάσεις της γραμμής 83 θα είναι «Άνω Δερβένι», «Αρχαία Λητή» και «Ανθόκηποι»ενώ καταργείται η στάση «Διασταύρωση».

 

Κατά την επιστροφή από τη Θεσσαλονίκη:

«… έξοδος από τον αυτοκινητόδρομο μέσω του ανισόπεδου κόμβου της Ανθούπολης (περιοχή Χουλιάρα) – διέλευση από την παράπλευρη οδό και είσοδος στον αυτοκινητόδρομο στην επόμενη έξοδο…». Οι επιπλέον στάσεις της γραμμής 83 θα είναι «Διασταύρωση», «Περιβαλλοντικό Πάρκο» και «Εγνατία Οδός».

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr